• Fii alături de Echipa Țării

Mesajul președintelui FMF, Leonid Oleinicenco în seara dintre ani

31 dec 2021 de Reporter FMF

Dragi prieteni,

 

A mai trecut un an greu pentru fotbalul și pentru societatea noastră. Pandemia a dat peste cap modul obișnuit de viață. Desigur nici fotbalul nu a fost ocolit de această mare năpastă a vremurilor noastre. Are de suferit economia țării și fotbalul inclusiv. Chiar și în aceste condiții, Federația Moldovenească de Fotbal și-a desfășurat activitatea la capacitate maximă, reușind în condiții deseori la limita posibilităților să organizeze competițiile, turneele și alte evenimente conform programului stabilit, astfel încât fotbalul să resimtă cât mai puțin efectul negativ al problemelor create de pandemie. Dar toată această activitate fotbalistică nu ar fi fost posibilă fără toți cei care iubesc cu adevărat fenomenul fotbalistic: jucători, antrenori, manageri de cluburi, școli sportive sau federali. Și nu în ultimul rând – suporteri, microbiști, oameni care trăiesc cu fotbalul în suflet și sunt consumatori ai acestui produs de mare anvergură. 

 

Cu mâna pe inimă, vă mulțumesc pentru efort și pentru faptul că ați rămas fideli fotbalului! Da, am avut un an greu pentru unele domenii. În primul rând echipa Națională ne-a dezamăgit. Am suferit cu toții pentru echipa țării, echipa noastră, a tuturor. Dar rămân încrezător în viitorul Naționalei. Cred și voi continua să-i susțin pe băieții noștri, pentru că buni sau răi, ei sunt ai noștri și trebuie susținuți. Federația le va crea în continuare cele mai bune condiții de pregătire, cu încrederea că în viitorul apropiat vor veni și acele rezultate mult așteptate sau acel joc de care toți să fim mândri. Așa cum am fost mândri atunci Naționala de fotbal pe plajă a câștigat campionatul european, Divizia B, organizat de Federație la cel mai înalt nivel la Chișinău. Sau cum am fost mândri atunci când Naționala de futsal s-a calificat în etapa de elită a preliminariilor Campionatului European. Ori după victoria tricolorilor mici cu Țara Galilor. Sunt reușite uriașe pentru fotbalul nostru, care să nu uităm, face și el parte din țara noastră. La fel ca și echipa Sheriff, campioana Moldovei, care ne-a făcut cunoscuți în toată lumea, demonstrând încă o dată că sportul este cel mai bun ambasador. 

 

Dragi prieteni. Privim cu încredere în viitor. Suntem încrezători că prin muncă vom reuși mai multe. Anume asta ne propunem pentru anul 2022: să reușim mai mult. Permiteți-mi din numele FMF să vă doresc la toți în anul care vine un fotbal mai frumos și o viață mai bună! 

 

La mulți ani!