• Fii alături de Echipa Țării

Forumul Sănătăţii Familiei

29 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Special Olympics Moldova și FMF, în colaborare cu partenerii săi, au organizat Forumul Sănătăţii Familiei la CPSM Vatra din Vadul lui Vodă. Evenimentul are ca scop consolidarea unei comunităţi care ţinteşte incluziunea socială prin sport, cultură şi educaţie a persoanelor cu necesităţi speciale. 

 

La eveniment au participat 65 de persoane (părinţi, copii, adulţi cu sindromul Down). În cadrul forumului au avut loc prezentări ale reușitei în proiectul comun Fotbalul ne Unește pentru anul 2021, au fost discutate subiecte ce țin de relațiile copil - părinte - antrenor. La fel s-au prezentat teme importante despre necesitățile familiilor cu copii cu CES, iar în acest context cu mesaj de încurajare a venit șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, Sergiu Oceretnîi. La rândul ei, Alla Burlaca, președintele Sunshine, a expus idei despre dezvoltarea capacităților intelectuale a copiilor cu CES acasă, în familii. 

 

De asemenea, a avut loc și partea practică, unde atleții Special Olympics și-au demonstrat abilitățile fotbalistice obținute la antrenamentele incluzive pe parcursul anului. La finalul evenimentului a fost organizată o masă de sărbătoare, iar fiecare familie a primit cadouri, câte o minge, coardă, dulciuri și desigur un certificat de participare. Cu surprize de sărbători pentru fiecare familie a venit Federaţia Moldovenească de Fotbal, care susţine incluziunea socială prin sport.