• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Premierea laureaților fotbalului feminin 2021

27 dec 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

La Casa Fotbalului au fost premiate astăzi laureatele fotbalului feminin pentru anul 2021. Jucătoarele s-au ales și cu premii din partea partenerilor Moldtelecom, Invitro, JAKO sau Cricova. Premiile au fost înmânate de către președintele Ligii Feminine de Fotbal din Moldova, Diana Bulgaru și secretarul general, Ruslan Plopa.

Pentru la treilea an consecutiv, Natalia Munteanu au fost desemnată cea mai bună fotbalistă a țării. Ceilalți laureați sunt din campionatul intern. Campioana, Agarista Anenii Noi are 4 laureați, Maksimum Cahul - doi, iar Legia Tiraspol - unul.


Superaltivele anului fotbalistic 2021 la fotbal feminin:

Cel mai bun portar - Evghenia Dumic (Legia Tiraspol)
Cel mai bun apărător - Eugenia Railean (Agarista CSF Anenii Noi)
Cel mai bun mijlocaș - Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi)
Cel mai bun atacant - Iuliana Colnic (Maksimum Cahul)
Cel mai bun antrenor - Alexei Gladun (Agarista CSF Anenii Noi)
Revelația anului (echipa) - FC Maksimum
Cel mai bun golgheter - Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi)
Cea mai bună jucătoare - Natalia Munteanu (Dinamo Minsk Belarus)


Site-ul FMF vă prezintă declarațiile jucătoarelor premiate la Gala 2021. 
 

Natalia Munteanu

Cea mai bună jucătoare - Natalia Munteanu (Dinamo Minsk)

"Nu mă aștept la premii niciodată sau ca la sfârșit de an să fiu desemnată cel mai bun portar sau jucător. Fac doar ceea ce îmi place cel mai mult. Cu toate acestea, sunt extrem de încântată să iau acest premiu pentru al 3-lea an la rând. Dacă se întâmplă așa, atunci sunt pe drumul cel bun și lucrez în direcția corectă. Acest premiu îl dedic familiei mele și tuturor celor care au lucrat și lucrează cu mine! Le doresc tuturor jucătoarelor un astfel de premiu, poate și mai mult. Întregii comunități fotbalistice doresc sărbători fericite alături de cei dragi și ca anul viitor să fie mult mai bun decât acesta".

 

Evghenia Dumic


Cel mai bun portar - Evghenia Dumic (Legia Tiraspol)
"Pentru mine a fost foarte neașteptat, dar extrem de plăcut. Am muncit din greu anul acesta și mă bucur că eforturile mele au fost apreciate. Dar înțeleg că aceasta nu este limita și mai am ceva de lucrat. Păcat că acum Gala a fost în format online, pentru că emoțiile, desigur, nu sunt la fel de strălucitoare ca în realitate, dar sper că în curând totul va reveni și va fi ca înainte. La multi ani tuturor! Să aveți o vacanță plăcută!".
 

Eugenia Railean

 

Cel mai bun apărător - Eugenia Railean (Agarista CSF Anenii Noi) 
"Nu m-am așteptat la acest premiu, pentru că nu am fost într-o formă foarte bună în acest an, dar revin cu noi forțe în 2022. Aflând că am luat acest premiu, m-am bucurat alături de familia mea. Aș fi vrut să fiu pe scenă, să simt totul în realitate, însă pandemia nu a permis în acest an. Mă bucur însă că Federația Moldovenească de Fotbal a reușit să organizeze Gala 2021 în format online. În viitor, aș dori să joc în ligile țărilor de top și să devin numărul unu pe aceasta poziție".
 

Alina Chirica

Cel mai bun mijlocaș și golgheter - Alina Chirica (Agarista CSF Anenii Noi)
"Sincer să fiu, deloc nu m-am așteptat. Credeam că poate e o greșeală, dar continuam să primesc felicitări din partea jucătoarelor de club și apoi am conștientizat că într-adevăr am fost nominalizată. Chiar dacă Gala 2021 a fost în format online, am avut emoții mari, pe care nimeni nu le-a văzut. În continuare voi munci mai mult, pentru că merită să simți astfel de emoții, să înțelegi că ești pe drumul corect și că ești una din cele mai bune. În ajunul sărbătorilor, suporterilor, jucătoarelor și celor care iubesc fotbalul, vreau să le urez ca în Anul Nou să aibă parte de noroc, sănătate și doar toate cele bune".

 

Cel mai bun atacant - Iuliana Colnic (Maksimum Cahul)
"Aveam unele dubii. Am fost foarte surprinsă, urmăream Gala cu toată echipa și în momentul când am auzit numele și prenumele meu pur și simplu am început să ne bucurăm și să strigăm de bucurie (zâmbește). Aș fi vrut să fiu pe scenă, să simt realitatea, însă mi-a plăcut și varianta online, ținând cont de contextul pandemic. În viitor voi depune mult mai mult efort și voi evolua zi de zi".

Iuliana Colnic