• Fii alături de Echipa Țării

Oleg Reabciuk și Natalia Munteanu, cei mai buni fotbaliști ai anului 2021!

23 dec 2021 de Ion Buga

Oleg Reabciuk și Natalia Munteanu au fost desemnați pentru al doilea an consecutiv cel mai bun fotbalist și cea mai bună fotbalistă a Moldovei!

 

Oleg Reabciuk este jucătorul echipei Olimpiacos Pireu. Campioana Greciei nu a avut rivali pe măsură nici în 2021, iar faptul că mai multe echipe din campionate de Top din Europa și-l doresc încă din această iarnă spune multe despre valoarea fundașului moldovean în vârstă de 23 de ani. 

Oleg s-a transferat la Olympiacos la începutul acestui an. În campionatul Greciei el a jucat 35 de meciuri, în 32 dintre ele fiind titular. În sezonul trecut, el a devenit campion al Greciei, Olympiacos adjudecând-și al 46-lea titlu de campioană din istorie cu șapte etape până la finalul campionatului! 

Internaționalul moldovean a marcat primul său gol în tricoul formației Olympiakos pe 17 septembrie în faza grupelor a Ligii Europei. Reabciuk a înscris golul victoriei în minutul 87 a meciului cu Antwerp Belgia disputat pe stadionul Georgios Karaiskakis. Echipa sa va evolua în runda eliminatorie a Ligii Europei, contra italienilor de la Atalanta.

Oleg Reabciuk, originar din Ialoveni, dar școlit la celebra academie a clubului FC Porto, are 31 de meciuri pentru Naționala Moldovei. În cariera sa, apărătorul a mai jucat la formația Paços Ferreira Portugalia. 

 

Natalia Munteanu este cea mai titrată fotbalistă din Moldova. Evoluează la formația Dinamo Minsk. Natalia Munteanu are în palmares mai multe premii importante cucerite în Belarus: două trofee pentru cel mai bun portar, două Cupe, o Supercupă și două titluri de campioană a acestei țări. 

Natalia Munteanu (28 ani) evoluează la a treia echipă din Belarus, după ce anterior a mai activat 5 ani la Dnepr Mogilev și Neman Grodno. Cu Dnepr ea a câștigat de două ori medaliile de bronz a campionatului din Belarus. 

În cariera sa a mai evoluat în Moldova, la ȘȘ-11-Goleador Chișinău, cu care și-a trecut în palmares primele trofee pe plan național, câștigarea campionatului și Cupei Moldovei. A mai evoluat în liga secundă a Suediei la Smedjebacken, în Rusia - la Donchanka, dar și în campionatul României la Universitatea Galați. 
În 2019 a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a primei ediții a campionatului național feminin de futsal în componența echipei Agarista Anenii Noi.

A jucat 36 de meciuri pentru Naționala Moldovei și a marcat 4 goluri.