• Fii alături de Echipa Țării

Live. Gala fotbalului moldovenesc 2021

23 dec 2021 de Sandu Grecu

 

Gala fotbalului moldovenesc, Superlativele anului 2021 va fi transmisă astăzi, de la ora 21.00 pe toate canalele Federației Moldovenești de Fotbal: site-ul nostru, pagina de Facebook și pe Youtube.

 

În acest an Federația Moldovenească de Fotbal a decis ca festivitatea de premiere a celor mai buni jucători ai anului să se desfășoare într-un format inedit. Pandemia ne împiedică să ne întâlnim fizic, tradițional, la final de an. Dar nu ne poate împiedica să ne felicităm online laureații fotbalului nostru. 

 

Așadar, Gala fotbalului va fi astăzi, de la 9 seara, online și la TV. Prezentatorii Daniela Vizitiu (La Firul Ierbii) și Ion Jalbă vă vor prezenta Superlativele anului fotbalistic 2021 și vor aduce voia bună pe ecranele noastre, alături de invitați de marcă din lumea fotbalului moldovenesc. 

 

Nu ratați un spectacol fotbalistic de zile mari, la finalul căruia veți afla cine au fost aleși cei mai buni fotbaliști și fotbaliste ale anului 2021!   

 

Scurt istoric. În anul 1992, ziarul „Fotbal Hebdo” a lansat o anchetă naţională pentru desemnarea celui mai bun fotbalist moldovean al anului. Ideea organizării festivităţii de premiere ai celor mai buni oameni din fotbalul moldovenesc la sfârşit de an i-a aparţinut cunoscutului jurnalist și impresar de fotbal, Arcadie Zaporojanu, pe atunci redactor-şef al ziarului Fotbal Hebdo. 

Astfel, la 23 ianuarie 1994, în premieră, s-a desfășurat show-ul intitulat „Gala fotbalului moldovenesc”. Spectacolul a fost difuzat pe micile ecrane pe 19 februarie 1994. Douăzeci de ani mai târziu, în 2014, în semn de apreciere, Arcadie Zaporojanu s-a ales cu un premiu special din partea FMF.

 

După desfiinţarea ziarului Fotbal Hebdo, la sfârşitul anului 1999, ancheta și organizarea Galelor au fost continuate de Federaţia Moldovenescă de Fotbal. Tradiția se păstrează până în ziua de astăzi.