• Fii alături de Echipa Țării

Anatol Motornîi, la 70 de ani!

21 dec 2021 de Ion Buga

Directorul Centrului de pregătire al selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă, Anatol Motornîi a atins astăzi frumoasa și onorabila vârstă de 70 de ani!

 

Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului multă sănătate, bucurii de la cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde pentru dezvoltarea fotbalului nostru. 

 

În această zi deosebită vă mulțumim că sunteți alături de fotbalul moldovenesc și ne ajutați să îl promovăm și să-l dezvoltăm. 

 

La mulți ani, Anatol Motornîi!!! 

Anatol Motornîi a jucat un rol important în activitatea echipei Moldgaz, care a fost una dintre cele mai bune formații din Chișinău, devenind de cinci ori medaliată a campionatului și de două ori posesoare a Cupei orașului. Inițial el a evoluat pe post de portar, devenind ulterior și antrenor-jucător.

 

În 1989 echipa și-a încetat existența, însă peste cinci ani, în septembrie 1994, datorită eforturilor lui Anatolii Motornîi și jucătorului Iurie Guțu, formația a fost reînființată sub denumirea Sindicat, apoi Moldova-Gaz și a evoluat în campionatul Republicii Moldova.

 

Înaintea sezonului de debut în Divizia Națională echipa și-a schimbat denumirea în Moldova-Gaz. Trei ani au evoluat chișinăuienii în eșalonul de elită al fotbalului moldovenesc. Cel mai bun rezultat l-au obținut chiar în sezonul de debut, 1997/98, când s-au clasat pe locul 5. 


Ulterior, a fost numit în funcția de director al Centrului de pregătire al selecţionatelor naţionale din Vadul lui Vodă. De asemenea, a activat și în calitate de delegat FMF la meciurile din campionatul național.