• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Bilanțul primei părți a campionatului 2021/22

21 dec 2021 de Ion Buga

În Divizia Națională, ediția 2021-2022, s-au disputat 19 etape. Liderul clasamentului este Sheriff, cu 44 de puncte acumulate. Pe locul secund se află Petrocub Hîncești, cu 42 de puncte, iar pe locul 3 – Milsami, cu 40 de puncte. 

Din cele 76 de meciuri programate în prima parte a sezonului, s-au disputat 74. În total, au fost marcate 242 de goluri (3,27 goluri/meci). Clasamentul golgheterilor este condus de Vladimir Ambros, căpitanul și atacantul grupării FC Petrocub, care a marcat 12 goluri. El este urmat Sergiu Istrati (Milsami) - 11 goluri, Mikhail Platika (Petrocub) și Momo Yansane (Sheriff) - cu câte 9 goluri.

 

Echipa cu cel mai bun atac este Sheriff, care a înscris 55 de goluri în 17 etape (3,23 goluri per meci). Tot echipa tiraspoleană are și cea mai bună apărare - doar 5 goluri încasate. 

 

Codașa FC Florești este echipa cu cele mai puține goluri marcate (12) și cele mai multe goluri primite (61). Tot formația pregătită de Iurie Groșev rămâne fără puncte acumulate după 19 meciuri jucate.

 

Căpitanul echipei Zimbru, Ștefan Burghiu este singurul jucător care a evoluat în toate meciurile, adunând 1710 de minute de joc. 

 

Cele mai categorice victorii ale primei părți de campionat: 
FC Dinamo-Auto - FC Sheriff 0-7 (etapa XII)
FC Sheriff - FC Dinamo-Auto 7-0 (etapa XIX)

 

Alte date statistice:

*Primul gol al campionatului a fost înscris de către mijlocaşul echipei Petrocub, Mikhail Platika, în meciul câștigat de echipa sa cu FC Florești (scor 1-0).

 

*Sheriff are cele mai multe victorii obținute - 14

 

*FC Florești a pierdut toate meciurile disputate - 19

 

*Sf.Gheorghe are cele mai multe rezultate de egalitate - 7

 

*În total au fost acordate 264 de cartonașe galbene, cele mai multe le-au primit jucătorii de la Milsami (44), iar cele mai puține - FC Florești (21). Emmanuel Alaribe (CSF Bălți) a fost avertizat cel mai des, de 7 ori.

 

*Au fost acordate și 9 cartonașe roșii, cele mai multe le-au primit jucătorii de la Zimbru (3). 

 

Divizia Națională va reveni în martie 2022 cu două meciuri restanță:
1 martie: FC Sheriff - FC Milsami (etapa VI)
5 martie: FC Sfîntul Gheorghe - FC Sheriff (etapa VII).