• Fii alături de Echipa Țării

Community Development Officer 2021. Sfîntul Gheorghe Suruceni

15 dec 2021 de Reporter FMF
GALERIE

FC Sfîntul Gheorghe Suruceni este unul dintre cele 6 cluburi de fotbal din Republica Moldova implicat în proiectul Community Development Officer, care face parte din programul UEFA GROW. 

Ion Anușca este managerul CDO al roș-albaștrilor. 

În perioada iulie-decembrie 2021, în care Sfîntul Gheorghe a participat în 3 competiții (UEFA Conference League, Cupa Moldovei Moldtelecom și Divizia Națională) Ion Anușca a elaborat și implementat un set de acțiuni menite să crească considerabil vizibilitatea clubului în mediul online. 

 

21.07.2021. Chișinău.
Sfântul Gheorghe, în vizită la Școala pentru portari „Bodea Sport”. 
Au participat antrenorul cu portarii, dl. Igor Josan și jucătorii, Nicolai Calancea, respectiv Maxim Răilean. Cei trei au pregătit un masterclass pentru 14 tineri fotbaliști, antrenați în restul zilelor de Andrian Bogdan.
Totodată, membrii FCSG le-au oferit copiilor mai multe daruri și autografe. 
Impact Facebook – 9.007, 144 de aprecieri și 33 de distribuiri.

 

18.08.2021. Chișinău. 
Sfântul Gheorghe, în vizită la Grădinița nr.153 din municipiul Chișinău. 
Au participat patru jucători, Eugeniu Slivca, Maxmillian Ihekuna, Frendlin Mompremier și Jibril Ibrahim. Aceștia au organizat pentru cei 12 micuți mai multe jocuri, simulând, tototdată, un meci de fotbal și un șir de penalty-uri.
La fel, jucătorii le-au dus picilor și câteva daruri.
Impact Facebook – 5.123, 114 aprecieri și 25 de distribuiri.

 

18.08.2021. Chișinău. 
Sfântul Gheorghe și Armata Națională a Republicii Moldova - Batalionul 22 de menținere a păcii au semnat un acord de colaborare. Au participat șase persoane.
Impact Facebook – 6.657, 113 aprecieri și 18 distribuiri.

 

05.09.2021. Raionul Edineț.
Acțiune Socială. Sfântul Gheorghe a cerut ajutor comunității moldovenești în scopul de-al ajuta pe Denis Bîzga, un tânăr din raionul Edineț, pasionat de fotbal. În foarte scurt timp, mai mulți conaționali de-ai noștri au dat curs inițiativei FCSG, cumpărându-i lui Denis adidașii de care avea nevoie. 
Impact Facebook – 11.584, 140 de aprecieri și 31 de distribuiri.

 

06.09.2021. Satul Nimoreni, raionul Ialoveni. 
Sfântul Gheorghe, în vizită la F.C. Avântul Nimoreni. Au participat jucătorii, Teodor Lungu, Jibril Ibrahim, Ion Drăgan și Ilie Damașcan. Aceștia le-au pregătit un masterclass celor 34 de elevi ai lui Toma Gîrbu, oferindu-le, totodată, și patru mingi pentru antrenament. 
Impact Facebook – 6.774, 134 de aprecieri și 38 de distribuiri.

 

23.09.2021. Chișinău. 
Sfântul Gheorghe i-a îndeplinit visul lui Andrei Cebotari, un copil de ani 12, dar care este prezent în tribune la mai toate meciurile lui FCSG. Băiețelul a fost invitat la un antrenament oficial al clubului nostru. În cadrul sesiunii de pregătire, Andrei a primit mai multe lecții de la antrenorul nostru cu portarii, dl. Igor Josan, precum și șansa de-a para în fața idolilor lui. La final, suporterul nostru a primit un cadou personalizat. 
Impact Facebook – 7.936, 170 de aprecieri și 21 de distribuiri.

 

10.11.2021. Chișinău. 
Acțiune socială. Sfântul Gheorghe, reprezentată de Ion Anușca și Eugeniu Slivca au mers acasă la Iustin Huzun, un băiețel care și-a dorit dintotdeauna să cunoască un fotbalist profesionist și să participe la un meci de fotbal oficial. Astfel, FCSG i-a oferit trei bilete la meciul Moldova – Scoția și alte câteva cadouri. Au fost prezenți, în total, 12 persoane. 
Impact Facebook – 14.218, 166 de aprecieri și 45 de distribuiri.

 

15.11.2021. Chișinău. 
Sfântul Gheorghe, în vizită la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. A participat ofițerul de dezvoltare a echipei, Ion Anușca. Acesta a avut o sesiune de întrebări – răspunsuri legate de fotbal cu cei 22 elevi și doi profesori. Ion le-a oferit acestora mai multe daruri, iar în cadrul unui concurs – un tricou personalizat. 
Impact Facebook – 3.934, 51 de aprecieri și 13 distribuiri.

 

02.12.2021. Satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni. 
Sfântul Gheorghe a oferit un masterclass pentru 20 de tineri jucători din cadrul Școlii Sportivie „Smart Ialoveni”, filiala Mileștii Mici. Au participat fotbaliștii, Vitalie Plămădeală, Nicolai Calancea, Ion Drăgan și Maxmillian Ihekuna.
Reprezentanții FCSG le-au dăruit celor de la „Smart” inventar sportiv, iar Nicolai Calancea – nouă tricouri personalizate. 
Impact Facebook – 6.489, 82 de aprecieri și 38 de distribuiri.

 

03.12.2021. Chișinău. 
Acțiune Socială. În contextul Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, Sfântul Gheorghe a vizitat Liceul Teoretic „Waldorf”. Au participat jucătorii, Nicolai Calancea, Maxim Răilean, Ion Drăgan și Nicolai Solodovnicov. Cei patru au interacționat, au discutat și s-au jucat cu cei 15 elevi și trei profesori. De asemenea, fotbaliștii le-au oferit copiilor mai multe mingi și alte echipamente sportive speciale. 
Impact Facebook – 3.211, 69 de aprecieri și 22 de distribuiri.

 

Site-ul FMF va prezenta toate rapoartele CDO ale celor 6 cluburi implicate în proiectul Community Development Officer.

Acum 2 ani, Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul UEFA, a inițiat proiectul ”Community Development Officer”. Este vorba de un concept prin care manageri CDO, instruiți de UEFA și FMF, dezvoltă parteneriate cu autoritățile publice și comunitatea locală. Scopul este atragerea publicului la fotbal, la stadion, prin diferite acțiuni și evenimente organizate în comun cu echipele de fotbal din localitate.