• Fii alături de Echipa Țării

FMF a oferit echipament sportiv altor trei licee din capitală

15 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Proiectul ”Fotbal în Școli - Clase specializate” este în plină desfășurare. Astăzi, 80 de elevi ai claselor specializate de fotbal din Liceul Teoretic "George Călinescu", Liceul Teoretic "Gaudeamus" și Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" au primit câte un set de echipament sportiv din partea Federației Moldovenești de Fotbal și cadouri din partea partenerilor Moldtelecom și Dansicons. 


Setul fiecărui elev include un rucsac, echipament de vară, de iarnă și de prezentare. Astfel, forul fotbalistic, datorită colaborării cu partenerii strategici, contribuie la îmbunătățirea calității educaționale a copiilor din aceste instituții, care au semnat contract de colaborare cu FMF pentru formarea claselor specializate de fotbal. 

 

De asemenea, fiecare instituție de învățământ participantă în proiect beneficiază și de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc), necesar pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor. Aceste clase specializate de fotbal vor urma un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă. 

 

La fiecare eveniment, alături de conducătorii, profesorii și elevii instituțiilor de învățământ, au participat managerul proiectului Fotbal în școli, Diana Bulgaru și coordonatorul poriectelor Grassroots FMF, Cristina Braga.

 
În prezent, clase specializate de fotbal au fost deschise la Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” din orașul Taraclia, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din comuna Sipoteni, raionul Călărași, Liceul Teoretic ”V.Moșcov” din orașul Ceadîr-Lunga, dar și la următoarele licee din capitală: IPLT „Gaudeamus”,  IPLT „Mihai Viteazu”,  IPLT „Nicolae Iorga”,  LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”.

 

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii ani, iar deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal. Toate aceste direcții de dezvoltare au fost centralizate în cel mai mare proiect-social sportiv “Fotbal în școli”, care reprezintă pilonul principal în strategia FMF. Federația a ales să investească în sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor pentru a avea o tânără generație de succes.