• Fii alături de Echipa Țării

Leonid Oleinicenco, la 40 de ani!

14 dec 2021 de Reporter FMF

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, serbează astăzi a 40-a aniversare!

 

Echipa Federației Moldovenești de Fotbal și toată comunitatea fotbalistică din Moldova îi urează omagiatului multă sănătate, fericire și realizări remarcabile în continuare pentru dezvoltarea fotbalului nostru!  

 

În această zi deosebită, Vă mulţumim pentru perseverenţa depusă la promovarea fotbalului din ţara noastră. 

 

LA MULȚI ANI!

Leonid Oleinicenco este președintele FMF din mai 2019, când a fost ales de Congresul Extraordinar FMF. Într-o perioadă foarte scurtă, el a reușit lucruri deosebite, remarcate în mod special de mass media și de partenerii externi. Transparența, comunicarea și noua direcție de dezvoltare sunt cei 3 piloni pe care s-a construit lucrul Federației în ultimii ani.

 

În mandatul președintelui Oleinicenco, în premieră, a fost elaborată Strategia de dezvoltare a fotbalului din Republica Moldova, pentru perioada 2020-2024. Aceasta reprezintă un plan detaliat în care fiecare obiectiv are propriul termen de realizare, resursa necesară și, desigur, persoana responsabilă. Acest plan a devenit rapid navigatorul din lumea fotbalului moldovenesc, pe care îl urmează întreaga noastră comunitate fotbalistică, uniți toți împreună.

 

Echipa FMF a creat și a promovat, efectuând vizite prin toată țara, cel mai mare proiect social-sportiv din Moldova – ”Fotbal în școli”. Primele 3 etape, fotbal în grădinițe, lecții de fotbal în clasele primare și clasele specializate de fotbal, au fost deja implementate și continuă să se implementeze în instituțiile de învățământ din țară, cu suportul nemijlocit al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Etapa a 4-a, crearea Academiilor de fotbal, este următorul pas și obiectiv major, care urmează să fie realizat de FMF în cel mai scurt timp.

 

Cu sprijinul UEFA a fost realizat studiul de piață Nielsen, care permite o evaluare corectă a valorii fotbalului moldovenesc și formarea direcțiilor de dezvoltare corecte, pentru a duce fotbalul la nivelul dorit de toți suporterii.

 

Au fost create departamente în cadrul Federației, responsabile de domenii concrete și de realizarea obiectivelor trasate pentru o anumită perioadă de timp.  

 

Echipa FMF, dirijată de liderul ei, a reușit, în premieră, vânzarea drepturilor TV ale meciurilor Diviziei Naționale de fotbal către o companie media de peste hotare. Banii au fost distribuiți către cluburile participante în elita fotbalului moldovenesc.  

 

Cu susținerea necondiționată a echipei UEFA GROW, Federația a organizat mai multe seminare UEFA GROW de instruire a personalului, care activează în fotbal: manageri de cluburi, manageri CDO, comunicatori, etc.

 

Cu ajutorul echipamentului tehnic de ultimă generație achiziționat de FMF și grație experților angajați de Federație au fost și continuă să fie efectuate lucrări de revigorare și mentenanță a terenurilor cu suprafață natural și sintetică pe stadioanele din toată republica. Lucrările vor continua și în viitor.

 

De asemenea, au fost consolidate și alte direcții de dezvoltare stabilite, care sunt la fel de importante și anume: colaborarea cu autoritățile publice, implicarea societății în fotbal și comunicarea cu aceasta, promovarea fotbalului în sistemul educațional.

 

Pe 27 august 2020, de Ziua Independenței Republicii Moldova, prin decretul președintelui țării, i-a fost conferit Ordinul ”Gloria Muncii”.