• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Totalurile primei părți a Ligii Naționale la fotbal feminin

06 dec 2021 de Maria Teeşanu

S-a încheiat prima parte a campionatului Moldovei, Liga Națională, la fotbal feminin. Vă prezentăm unele date statistice ale competiției.

În total, au fost disputate 21 de meciuri. Gazdele au câştigat 9 partide, oaspeţii – 6, iar alte 6 meciuri s-au terminat nedecis.

Foto: Agarista CSF Anenii Noi (Facebook)

Pe parcursul sezonului au fost marcate 61 de goluri, gazdele – 39, iar oaspeţii – 22 (în mediu - 2,90 goluri pe meci).

Formația Agarista CSF Anenii Noi a devenit campioană în prima parte a sezonului, grație celor 5 victorii și două remize. Echipa antrenată de Alexei Gladun este urmată de FC Maksimum, care a acumulat tot 17 puncte, însă a marcat cu un gol mai puțin decât campioana Moldovei. Pe locul trei se află echipa Noroc, care a totalizat cu 8 puncte.
 

Iuliana Colnic

Agarista CSF Anenii Noi este lider și la capitolul goluri marcate - 20. La polul opus se află FC Belceanka, care a înscris un singur gol în cele 7 partide disputate. Tot echipa din nordul țării a încasat și cele mai multe goluri - 14.

 

De menționat că cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în întâlnirile Real Succes - Agarista CSF Anenii Noi (1-6) și FC Maksimum - Real Succes (7-0). 


În clasamentul golgheterilor conduce Iuliana Colnic (FC Maksimum) cu 13 reușite, ea fiind urmată de Anisia Său (Noroc / Agarista CSF Anenii Noi) cu 6 goluri.

La capitolul disciplinar, în total au fost acordate 30 de cartonașe galbene. Formația CS Noroc (antrenor Oleg Voloșin) a acumulat cele mai multe avertizări - 12. Andreea Costin (CS Noroc) este singura jucătoare care a acumulat 4 cartonașe galbene în prima parte a sezonului. În același timp, în primele 7 etape de campionat a fost acordat doar un singur cartonaș roșu, jucătoarei echipei Real Succes, Valeria Tataru.

Clasamentul Diviziei Naționale și toate rezultatele meciurilor le găsiți AICI.