• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

03 dec 2021 de Ion Buga
GALERIE

Astăzi, 3 decembrie, este celebrată la nivel mondial - Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

 

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități ("International Day of People with Disability") este marcată, anual, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate, potrivit site-ului Organizației Națiunilor Unite (ONU).

 

Cu Echipa proiectului Open Fun Football Schools + Sport + Scoală + Poliție, în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție și echipa de Specialiști de la Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii au organizat astăzi un eveniment, care vine să demonstreze faptul că fiecare copil este special în felul său și că fiecare copil poate juca fotbal, indiferent de prejudecățile sau stereotipurile impuse de societate.

 

Circa 35 de copii, care au venit la Centrul de Reabilitare din toate regiunile țării, au dat dovadă de abilități sportive deosebite, fiind încurajați de instructori. La sfârșitul evenimentului fiecare copilaș a primit câte un cadou din partea proiectului Open Fun Football Schools și a Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul CCPA/OFFS, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, asistenți al coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, Cornel Baran, instructor OFFS Moldova, Natalia Ceban, inspectorul federal la fotbal feminin, Pavel Apostol, reprezentatul Inspectoratului General de Politie, Ecaterina Gîncotă, Directorul Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii, Cristina Strungu, reprezentant Automobil Club din Moldova.


Proiectul CCPA / OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.
 

Mai multe detalii despre conceptul proiectului le găsiți accesând acest link.