• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Zimbru – Sfîntul Gheorghe

27 noi 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru – Sfîntul Gheorghe

 

27 noiembrie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Gabriel TUPICICA

Asistenți: Vitali TERZI și Ghenadi LISIȚA

Al 4-lea oficial: Ivan TUDOS

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 8.Eugeniu COCIUC, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 17.Andrei COJOCARI, 18.Okezie EBENEZER PRINCE, 26.Alexandru VREMEA, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU, 30.Alexandru BEJAN

Rezerve: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Tudor PAVALACHI, 6.Vlad RĂILEANU, 7.Martin Cristian KUITTINEN, 14.Saleh YAHAYA, 19.Petru NEAGU, 23.Alexandru VACARCIUC, 25.Gheorghe SPÎNU, 33.Daniel MUNTEAN

Antrenor: Vlad GOIAN

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 4.Artiom LITVEACOV, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ,7.Alexandr SUVOROV, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 23.Ilie DAMAȘCAN, 32.Evgheni OANCEA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 97.Anatolie PREPELIȚĂ, 98.Victor STÎNĂ
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 3.Mihail ȘTEFAN, 8.Alexandru OSIPOV, 10.Artiom CARASTOIAN, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 18.Ion DRAGAN, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Jibril IBRAHIM, 24.Cedric NGAH, 99.Maksym PYROHOV

Antrenor: Stanislav LUCA

 

Zimbru Chișinău și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, într-un meci al etapei a XIX-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Istoria confruntărilor directe dintre Sfîntul Gheorghe și Zimbru a început în anul 2009. În etapa a 2-a a sezonului 2009/10, Zimbru s-a impus cu 2-1 la Chișinău. Au marcat Oleg Andronic, Andrei Chirșul, respectiv Vadim Crîcimar. 

 

În primele 3 sezoane de Divizia Națională, Zimbru a câștigat toate cele 9 meciuri directe. 

 

Lucrurile s-au schimbat la revenirea grupării din Suruceni în elită, în 2017. ”Sfinții” s-au clasat în premieră mai sus decât Zimbru, pe locul 7. Însă prima victorie a echipei din provincie avea să vină în sezonul următor, 2018. Pe 27 mai, în etapa a 9-a, „sfinții” reușesc să bată Zimbru, în premieră, 1-0, la Suruceni. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Maxim. 

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 25 septembrie 2021, la Chișinău. Echipele s-au despărțit la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de către Eugeniu Sidorenco, respectiv, Nicolai Solodovnicov. A fost ultimul meci al lui Serghei Cebotari la timona formației din Suruceni. Este interesant că astfel a fost întreruptă o serie pozitivă a “sfinților”, care până atunci au învins pe Zimbru în ultimele 10 meciuri de campionat. 

 

Bilanțul întâlnirilor directe: Zimbru – 11 victorii, 3 remize, Sfîntul Gheorghe – 11 victorii. Golaverajul 39-29 este favorabil Zimbrului. 

 

Zimbru a fost învinsă de Milsami cu 2-1 în ultima etapă. În ultimele 10 meciuri din campionat, formația chișinăuiană a obținut doar 2 victorii și 2 remize. Zimbru, cu 15 puncte, se află pe locul 7 în clasament.

 

Chișinăuienii nu pot conta azi pe serviciile atacantului Eugeniu Sidorenco, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe a remizat cu Petrocub (1-1) în etapa trecută. Este a 50-a remiză pentru „sfinți” în Divizia Națională! Echipa din Suruceni este neînvinsă de 4 etape (câte 2 victorii și remize) și, cu 24 de puncte, se află pe locul 4 în clasament.

 

Pagina de Facebook a „sfinților” a anunțat că căpitanul Vitalie Plămădeală va juca astăzi ultimul meci, el luînd decizia să-și încheie cariera de jucător, dar va continua să activeze în structura clubului din Suruceni. În total, Plămădeală a adunat 323 de meciuri în Divizia Națională, evoluînd pentru Zimbru, Rapid Ghidighici, Iskra Rîbnița, Speranța Nisporeni, Petrocub și Sfîntul Gheorghe.

 

Tehnicianul Stanislav Luca nu poate conta azi pe serviciile mijlocașului Teodor Lungu, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. În schimb, au drept de joc apărătorul Mihail Ștefan și atacantul Jibril Ibrahim, ambii fiind suspendați în etapa trecută.