• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul CDO la Bălți

26 noi 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Echipa de fotbal ”Bălți” continuă să implementeze cu succes Proiectul comun UEFA - FMF, Community Development Officer. Astfel, prin acest proiect de anvergură, CSF Bălți apropie copiii de fotbalul din localitate.

 

Săptămâna aceasta portarii echipe CSF ”Bălți”, Iulian-Sebastian Agachi și Victor Straistari, ajutați de antrenorul de portari Sergiu Derenov, au prezentat un master clas pentru picii care s-au decis să meargă pe calea complicată de goalkeeper.

 

Fotbaliștii echipei bălțene au demonstrat cum decurge procesul de antrenament de zi cu zi al unui portar și au încercat să explice cu ce greutăți se confruntă ei în munca sa, prin evidențierea greșelilor pe care le comit de obicei începătorii.

 

Exercițiul comun le-a plăcut mult copiilor, care s-au distrat pe cinste, îmbinând plăcutul cu utilul. Printre cei 7 copii prezenți la eveniment a fost și o fetiță de 10 ani, care tot a ales calea ”mănușilor de fotbal”.

 

Proiectul CDO la Bălți va continua cu alte evenimente de atragere a publicului larg la fotbal.

 

Vă reamintim, că acum 2 ani, Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul UEFA, au inițiat proiectul ”Community Development Officer”. Este vorba de un concept prin care manageri CDO, instruiți de UEFA și FMF, au sarcina de a crea și dezvolta parteneriate cu autoritățile publice și comunitatea locală. Scopul final este atragerea publicului la fotbal, prin diferite acțiuni și evenimente organizate în comun cu echipele de fotbal din localitate.