• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS. O NOUĂ ACȚIUNE DEDICATĂ OCROTIRII MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

20 noi 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Un nou OPEN FUN FOOTBALL PARK a fost organizat în Moldova! De data aceasta 50 de copii din s. Mănoilești, raionul Ungheni, au sădit cu mânuțele proprii mai mulți puieți, care peste câțiva ani vor deveni copaci de Fag, Platan și Sofora. Suntem siguri că stadionul înverzit astăzi, va deveni neapărat locul preferat a copiilor și tinerilor din sat, unde pe timp de vară vor juca fotbal și în pauză se vor putea ascunde la umbra copacilor sădiți.

 

Și dacă totuși suntem pe teren, cum să nu jucăm fotbal? Antrenorii din OFFS Ungheni au organizat Școala Deschisă de Fotbal Distractiv (OFFS) pentru copii, care au participat la plantarea copacilor. Totodată, în timpul evenimentului copiii au avut parte și de alte surprize.

 

Una dintre stații pe teren a fost organizată de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției care la rândul lor au discutat cu copiii despre „Drepturile Copilului”, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului. Aceste activități fac parte din programul Sport + Scoală + Poliție, în cadrul  proiectului Open Fun Football Schools.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de stafful CCPA/OFFS, primarul s. Mănoilești, directorul Școlii Sportive Ungheni, în parteneriat cu AO “Parcurile Viitorului”.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

Foto: Aurelia CIOBANU

Text de Svetlana PATRAȘ