• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

20 noi 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Pe 20 noiembrie sărbătorim Ziua Internațională a Drepturilor Copilului – o zi pentru a ne reimagina un viitor mai bun pentru fiecare copil.

 

În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor copilului, a fost organizat un workshop cu tematica  “Drepturile și responsabilitățile copiilor în fotbal”,  în cadrul proiectului  „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova” la care au participat 30 de fete și băieți cu vârsta între 11-12 ani din FC Zimbru si ȘS Drăsliceni. Micii fotbaliști au participat cu mult entuziasm la discuțiile despre drepturile și responsabilitățile lor, iar organizatorii la rândul lor, au avut grijă ca fiecare opinie să fie auzită și luată în considerare.

 

Articolul 12 al Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului prevede dreptul copiilor de a fi ascultați și de a le fi luate în considerare opiniile, contribuind astfel, la îmbunătățirea comunității. 

 

Opiniile copiilor trebuie să fie ascultate, acceptate și luate în serios în club sportiv, familie, la școală, în cercul de prieteni, sau în orice alt mediu și situație,

a declarat Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Svetlana Patraș, coordonatorul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”,  Iuliana Romanenco, asistent coordonator, Natalia Ceban, inspectorul federal la fotbal feminin.

 

Federația Moldovenească de Fotbal susține activ promovarea Drepturilor Copiilor în societate, în special în sport, aderând la principiile UEFA și FIFA. În acest sens, FMF implementează proiectul  „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, care are ca scop asigurarea unui mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Republica Moldova.

 

Evenimentul s-a încheiat cu un mic concurs, unde copii și-au testat cunoștințele dobândite, după care au primit cadouri din parte FMF și UNICEF Moldova.

Pe 20 noiembrie 1989, a fost adoptată Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, ratificată în prezent de 197 de state. În Republica Moldova, convenția a fost ratificată la 12 decembrie 1990, iar acest document internațional a intrat în vigoare pentru țară noastră începând cu 25 februarie 1993.

 

Detalii despre proiectul UEFA dedicat drepturilor copiilor.