• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Ultimele pregătiri ale Naționalei de tineret pentru meciul cu Bulgaria

15 noi 2021 de Victor Daghi
GALERIE

Naționala de tineret a Moldovei a efectuat în această seară, la stadionul Slavia din Sofia, antrenamentul oficial, jucătorii pregătind împreună cu staff-ul un plan de joc pentru ultima partidă din acest an, cu Bulgaria, din preliminariile Campionatului European 2023.  

 

În această dimineață, 13 tricolori și membri ai staff-ului tehnic au fost testați la COVID pentru a putea intra mâine la stadion. Ceilalți 17 jucători și oficiali vor intra pe Arenă cu certificatele de vaccinare.

 

Moldova va evolua mâine în deplasare cu Bulgaria în echipament albastru complet și sunt așteptați 400 de fani la stadionul Slavia din Sofia, capacitate totală 25.556 de locuri.  

 

Biletul de intrare la stadion costă 2 leva sau aproximativ 21 de lei moldovenești, iar spectatorii vor putea intra doar cu certificatul de vaccinare sau cu rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

 

Arena “Slavia” din Sofia a fost construită în anul 2014 în locul vechiului stadion și a costat 35 de milioane de Euro. Edificiul sportiv găzduiește meciurile echipei PFC Slavia, locul 4 în prima divizie a Bulgariei. Pe 25 octombrie 2021, la o zi după trecerea în neființă a legendei clubului Slavia, Aleksandar Shalamanov, conducerea echipei a anunțat că Arena îi va purta numele.

 

Vă prezentăm declarațiile antrenorului Ștefan Stoica:

 

- Știam că Elveția este echipa mai puternică, care este în ofensivă mereu. Ne-am apărat bine 66 de minute, a apărut oboseala. De fiecare dată când am vrut să facem schimbările, am primit gol, am simțit că este problema în partea dreaptă a noastră. Până la primul gol băieții reușiseră să facă ce trebuie, însă trebuie să ținem cont de valoarea adversarului, sunt prea puternici pentru noi. Încă nu putem să jucăm cu marele forțe ale Europei. Știm cu toții că Elveția, cel puțin, la nivel de juniori și tineret este una dintre echipele care joacă la toate turneele mari și ajunge în primii 4 sau 8 din lume.  

 

Din momentul în care am primit golul, am încercat să jucăm mai ofensiv, dar asta ne-a costat. Am luptat și noi, am avut două ocazii bune, puteam să facem 1-0 în prima repriză. Însă am făcut prea puțin faza ofensivă și asta nu că nu am vrea să jucăm ofensiv, dar adversarul e de așa natură, jucătorii lor sunt mai rapizi decât noi. Oricum, eu sunt mulțumit de randamentul băieților, chiar dacă am pierdut cu 3-0. Până la primul gol, consider că meciul mergea spre un egal, chiar dacă ei erau mai periculoși, dar nu ajunseseră să aibă mari ocazii de gol.

 

Echipa noastră va lupta în continuare cu orice adversar, ne așteaptă marți un meci mai greu decât primul. Bulgarii, la rândul lor, se gândesc doar să bată pe Moldova. Ei vin după o înfrângere, 1-3 cu Țările de Jos. Sunt sigur că vor fi foarte duri, și în meciul tur de la noi au fost foarte gălăgioși, agresivi. Sperăm că o să le putem pune probleme și să aducem măcar un punct acasă.  

 

Meciul Bulgaria  - Moldova (selecționate de tineret) se va juca pe stadionul Slavia din Sofia, pe 16 noiembrie, cu începere de la ora 18:30, și va fi transmis în direct de postul de televiziune bulgar BNT. Din păcate, nicio televiziune din Republica Moldova nu și-a manifestat interesul de a transmite acest joc.