• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarații de presă înaintea meciului cu Austria. Roberto Bordin și Danu Spătaru

14 noi 2021 de Ion Buga

Declarațiile de presă înaintea meciului Austria - Moldova. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Roberto Bordin și atacantul Danu Spătaru.


Roberto Bordin:

- Mîine avem ultimul meci din faza calificărilor și ne dorim să avem o prestație cât mai reușită. Venim după o partidă cu Scoția în care am jucat destul de bine, am creat ocazii de gol. Trebuie să avem încredere că vom continua să jucăm la fel și cu Austria. Aceasta vine după un meci în care a marcat 4 goluri Israelului. Cu toții știm care este valoarea Austriei.

 

- Sunt jucători indisponibili în lot?

- Avem doi jucători care vor lipsi din cauza cumului de cartonașe galbene, Vadim Rață și Denis Marandici. Am decis să nu convoc alți fotbaliști. Restul jucătorilor sunt în pregătiri pentru meci.

 

- Austria a ratat calificarea la mondiale. Ce părere aveți despre adversar?

- Austria a avut o campanie preliminară bună, dar nu au adunat punctele necesare pentru calificare. Totuși este o echipă cu prestații foarte bune și rămâne o echipă competitivă, chiar dacă vor lipsi câțiva jucători importanți. Au un moral bun și jucători care pot face oricărei provocări.

 

- Un rezultat pozitiv ar șterge rezulatele modeste din aceste preliminarii?
- Dacă e să privim din punct de vedere a rezulatelor - da. Dar eu cu staful tehnic trebuie să analizăm cum a crescut echipa, ce a învățat din acele eșecuri. Evident, am avut și prestații proaste, ca în dubla cu Danemarca. Dar am avut și meciuri când am jucat bine, am stat exemplar în teren, iar jucătorii au jucat la capacitate maximă. Am încercat să valorificăm șansele noastre, pe alocuri cu meciuri destul de bune. Îmi pare rău că rezultatele nu au fost cele dorite sau pe care le-am meritat, ca spre exemplu contra Scoției. Ne-a lipsit un pic de noroc. Important este să vedem un progres în jocul echipei.

 

Danu Spătaru:

- Ne așteptăm cu toții la un meci interesant, ultimul din acest an. Austria este o echipă foarte bună, iar în ultimele campanii preliminare deseori ne-am duelat cu ea. Avem în fața o partidă în care nu avem ce pierde, ne cvom juca șansa pentru a încerca să bucurăm suporterii și pentru a încheia anul cu capul sus. 
 

- Am putea profita de lipsa de motivație a gazdelor?

- Nu cred că este relevant acest lucru. Noi trebuie în primul rând să ne vedem de jocul nostru. Trebuie să creștem etapă cu etapă, de la meci la meci, mai ales că a venit timpul și avem jucători care pot să bucure suporterii. După 90 de minute de joc, trebuie să fim conștienți că am dat totul în teren.