• Fii alături de Echipa Țării

Seminar UEFA. Proiectul Community Development Officer

11 noi 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul UEFA, continuă implementarea proiectului ”Community Development Officer”. Forul european monitorizează săptămânal fiecare organizație care participă la acest proiect social. În acest sens, a fost organizată o nouă ședință de lucru cu participarea experților UEFA, FMF și a cluburilor din Moldova implicate în proiect.

În cadrul întrunirii au fost puse în discuție problemele și obstacolele cu care se confruntă echipele din Divizia Națională la acest capitol.

De asemenea expertul UEFA, Oleksandr Kucheriavyi, împreună cu FMF, a venit cu un șir de soluții și propuneri, care ar ajuta cluburile să promoveze evenimentele fotbalistice, să atragă, să educe și să culturalizeze comunitatea fotbalistică.

Reprezentanții cluburilor sunt satisfăcuți de noul proiect și recunosc că o dată cu apariția noilor practici, tot mai mulți suporteri sunt prezenți la meciurile Diviziei Naționale și Diviziei A și sunt activi pe paginile de socializare a echipelor.

Experții FMF și UEFA împreună cu CDO ai cluburilor din Divizia Națională și Divizia A au discutat despre noua strategie de dezvoltare, planul acțiunilor pe viitor și au stabilit data exacta a următorului seminar. Ședinta va avea un format nou ce prevede organizarea lui în mai multe locații și implicarea autorităților locale, antrenori și alți oficiali din comunitatea fotbalistică.

La rândul lor, Stanislav Chiorpec (CDO Sheriff), Ivan Goncearuc (CDO Dacia Buiucani), Evgheni Balaniuc (CDO Dinamo-Auto), Ion Anușca (CDO Sfîntul Gheorghe), Cristian Jardan ( CDO FC Zimbru) și Sergiu Cerpacov (CDO CSF Bălți) au vorbit despre experienţele în mediul online care sunt implementate în prezent și care este feedback-ul mediului fotbalistic la noile practici aplicate din cadrul proiectului Community Development Officer.

Din partea Federației Moldovenești de Fotbal au participat la ședință Anatol Ostap, managerul proiectului, Natalia Doneț, coordonatorul proiectului, Olga Caunova, specialist marketing competiţii și Nicolai Cebotari, secretarul general FMF.