• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Milsami - Petrocub

05 noi 2021 de Victor Daghi

 

Milsami – Petrocub

 

5 noiembrie. Orhei, complexul sportiv raional 
Arbitru: Gabriel TUPICICA

Asistenți: Vladislav LIFCIU și Anatolie BASIUL

Arbitri adiționali: Andrei BREGUȚA și Victor BUGHENCO

Al 4-lea oficial: Zaharia COTRUȚA

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 4.Igor ARHIRII, 8.Gheorghe ANDRONIC, 10.Alexandru DEDOV, 14.Vadim DIJINARI, 15.Sergiu NAZAR, 16.Alexandru ANTONIUC, 18.Petru RACU, 20.Vitus AMOUGUI, 23.Vadim BOLOHAN, 98.Igor LAMBARSCHI 

Rezerve: 31.Victor BUGA, 5.Ion GHIMP, 7.Nichita IURAȘCO, 19.Dan PÎSLA, 24.Eugen ZASAVIȚCHI

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 22.Ștefan EFROS, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 93.Constantin SANDU, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Milsami Orhei și Petrocub Hîncești se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XVII-a a Diviziei Naționale. Partida de la complexul sportiv raional din Orhei va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În eșalonul superior, cele două echipe au jucat până acum în 22 de partide directe. 9 dintre ele s-au încheiat cu victoria celor de la Milsami, iar în 6 a triumfat Petrocub. Alte 7 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil pentru "vulturii roșii": 30-25.

 

În ediția trecută adversarele s-au întâlnit de patru ori. Echipele au obținut câte o victorie, iar două partide s-au încheiat la egalitate.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de două ori.

 

Pe 25 iulie 2021, la Orhei, meciul s-a încheiat cu victoria formației antrenate de Serghei Dubrovin cu 2-1. Golurile au fost marcate de Jacques Onana (autogol), Radu Gînsari, respectiv, Vadim Gulceac.

 

Iar pe 17 septembrie 2021, la Hîncești, a fost consemnat un rezultat de egalitate, 1-1. Sergiu Istrati a deschis scorul în minutul 68, iar Vladimir Ambros a marcat golul egalizator 8 minute mai târziu.

 

În Cupa Moldovei, Milsami și Petrocub s-au intâlnit de 3 ori. În semifinalele ediției 2017/18, Milsami s-a impus în prelungiri cu 2-1. Au marcat Igor Bugaev (13), Maxim Antoniuc (120), respectiv, Vladimir Ambros (19-penalty). În acel an, orheienii și-au adjudecat trofeul competiției. Alte două partide au avut loc în sferturile de finală ale stagiunii 2018/19. Milsami a câștigat primul meci cu 2-0 (marcatori Vasile Jardan și Mikhail Platika) și a cedat în retur cu 1-0 (Melachio), calificându-se în semifinală.

 

De asemenea, ambele formații s-au duelat la Cupa Federației 2020. Petrocub s-a impus cu un categoric 6-0. Vadim Gulceac și-a trecut în cont un hat-trick, iar celelalte goluri au fost marcate de Sergiu Platică, Ilie Damașcan și Alexandru Cebaniuc.

 

Milsami a învins CSF Bălți cu 1-0 în etapa trecută și, cu 34 de puncte, a revenit în fruntea clasamentului Diviziei Naționale.

 

Atacantul Sergiu Istrati, cu 9 goluri marcate, se află pe locul 2 în clasamentul golgheterilor.

 

Tehnicianul Serghei Dubrovin poate conta azi pe serviciile apărătorului Vadim Bolohan , care a fost suspendat în etapa trecută.

 

Dacă va câștiga azi, Milsami va obține a 200-a victorie în Divizia Națională. În clasamentul all-time, formația orheiană se află pe locul 7: 377 meciuri, 199 victorii, 68 egalități, 110 înfrângeri, golaveraj 579-339.

 

De partea cealaltă, Petrocub a fost învinsă cu 2-0 de campioana Sheriff în etapa trecută și astfel s-a încheiat seria formației din Hîncești compusă din 5 meciuri cu victorie. Echipa antrenată de Lilian Popescu totalizează 34 de puncte, la fel ca și adversarul de astăzi, Milsami și se situează pe locul 2 în clasament, fiind dezavantajată de întâlnirile directe.

 

FC Petrocub a fost amendat de Comitetul de Competiții al FMF cu 5.000 de lei pentru întreruperea în minutul 39 a meciului cu Sheriff. Președintele clubului din Hîncești, Nicolae Usatîi a fost suspendat pentru 8 etape de campionat și amendat cu 30.000 de lei.

 

Vladimir Ambros, cu 10 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor. Mikhail Platika are în activ 8 goluri, în timp ce un alt jucător de la formația din Hîncești, ucraineanul Artem Fedorov a înscris 6 goluri.

 

Antrenorul Lilian Popescu poate miza azi pe căpitanul Vladimir Ambros, care a fost suspendat în etapa trecută.