• Fii alături de Echipa Țării

Integritatea în fotbal

Ședință comună de lucru în domeniul combaterii corupției din fotbal

02 noi 2021 de Ion Buga
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal și Asociația Ucraineană de Fotbal au efectuat o primă ședință comună de lucru în scopul consolidării cooperării în domeniul combaterii meciurilor trucate și a pariurilor ilegale în fotbal.

 

Cu un mesaj de salut a venit președintele FMF, Leonid Oleinicenco, care a subliniat importanța protejării fotbalului de orice amenințare și angajamentul ferm de continuare a luptei contra corupției din fotbal. 


Oaspeții evenimentului au fost colegii de la Comitetul de Etică și Fair Play al forului ucrainean, Francesco Baranca, șef, și Vitali Danilcenko, secretar. Experții din țara vecină au făcut o prezentare amplă privind acțiunile întreprinse în ultimii ani în lupta contra corupției din fotbal, protejării integrității meciurilor și competițiilor sportive. 

 

În cadrul ședinței a fost făcut și un schimb de experiențe și informații, vizând crearea unui cadru de reglementare pentru combaterea fenomenului meciurilor trucate. De asemenea, s-a discutat despre aplicarea anumitor măsuri de prevenire a manipulării evenimentelor sportive, pentru a combate acțiunile de corupție legate de meciuri și pariuri ilegale.


FMF a fost reprezentată la ședință de către oficialii Departamentului Integritate, Comitetului de Etică, Departamentului Tehnic, Departamentului Competiții, Departamentului Juridic și Departamentului Marketing.

 

Vă reamintim, în luna iulie curent, FMF și UAF au semnat un acord de parteneriat cu scopul cooperării prin dialog permanent între cele două țări în domeniul combaterii meciurilor trucate și a pariurilor ilegale în fotbal. În acest context, cele două foruri fotbalistice își propun derularea unui șir de acțiuni comune pentru a combate acțiunile de corupție legate de meciuri și pariuri ilegale.