• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 16 în cifre

02 noi 2021 de Ion Buga

*În 4 meciuri au fost marcate 7 goluri (gazdele - 3, iar oaspeții - 4), în mediu – 1,75 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 194 goluri (gazdele – 101, oaspeţii – 93), în mediu - 3,23 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat un meci, iar oaspeții - trei. De la începutul campionatului s-au jucat 60 de meciuri. Gazdele au câştigat 22 partide, oaspeţii – 29, iar alte 9 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).
 

*În această etapă a fost acordat un penalty, ratat de Sebastien Thill (Sheriff). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 25 lovituri de pedeapsă, dintre care doar 15 au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 14 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 218 cartonaşe galbene, dintre care 38 jucătorilor echipei Milsami. Cele mai puține cartonașe galbene (19) le-au primit jucătorii de la FC Florești. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul sezonului, au fost acordate opt cartonașe roșii, câte două pentru fotbaliștii de la Zimbru și CSF Bălți. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) rămâne lider în clasamentul golgheterilor, având 10 reușite. El este urmat de Sergiu Istrati (Milsami), cu 9 goluri, și colegul Mikhail Platika care are 8 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (35 goluri) îl are Sheriff, iar FC Florești are cea mai slabă apărare (48). 

 

*Sheriff a ajuns la 11 partide fără eșec în acest sezon, dintre care ultimele 6 fiind victorii consecutive.

 

*Pertrocub și-a întrerupt seria de șase meciuri fără eșec.

 

*Zimbru a obținut prima victorie în ultimele șapte etape.

 

*FC Florești a pierdut până acum toate cele 16 meciuri disputate.

Foto: FC Sheriff