• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 13:00. Dinamo-Auto – Sfîntul Gheorghe

31 oct 2021 de Victor Daghi

 

Dinamo-Auto – Sfîntul Gheorghe

 

31 octombrie. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto
Arbitru: Piotr STOIANOV

Asistenți: Anatolie BASIUL și Alexandru CIOCHINĂ

Al 4-lea oficial: Gabriel TUPICICA

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 2.Valeriu GAIU, 4.Andrei NOVICOV, 5.Igor CHIPERI, 9.Octavian BULAT, 14.Alexandru STARÎȘ, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Marin CĂRUNTU, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 7.Serghei SCHIȚENCO, 8.Orkhan GURBANLI,10.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Maxim BLAJCHIN, 23.Vladislav BOICO, 27.Marius MANOLE

Antrenor: Igor DOBROVOLSKI

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihail ȘTEFAN, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Alexandru OSIPOV, 17.Petru OJOG, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Jibril IBRAHIM, 23.Ilie DAMAȘCAN, 97.Anatolie PREPELIȚĂ, 98.Victor STÎNĂ
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 10.Artiom CARASTOIAN, 11.Fredlin MOMPREMIER, 14.Emmanuel OWUSU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 19.Serghei SVINARENCO, 32.Evgheni OANCEA, 99.Maksym PYROHOV

Antrenor: Stanislav LUCA

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, în cel de-al treilea meci al etapei a XVI-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Diviziile A și Națională, Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit până acum de 18 ori. “Sfinții” au câștigat 7 meciuri, iar tiraspolenii - 6, în timp ce alte 5 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Suruceni, 24-22.

 

În stagiunea trecută, “sfinții” au obținut trei victorii, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

 

 În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de două ori.

 

Pe 18 iulie 2021, în cadrul etapei a doua, tiraspolenii au condus cu 2-0 până în minutul 89, prin golurile marcate de Artem Fedorov (37) și Octavian Bulat (68). Însă echipa din Suruceni a egalat la doi prin Gian Luca Silva Pires (89) și Nicolai Solodovnicov (90+1) și a avut o ocazie uriașă să obțină toate cele 3 puncte, dar Victor Stînă a ratat un penalty în minutul 3 de prelungiri!

 

Pe 12 septembrie 2021, la stadionul Zimbru-2 din Chișinău, dinamoviștii s-au impus cu 1-0, iar golul victoriei a fost marcat de Andrei Novicov.

 

Cele două echipe au jucat 4 meciuri în Cupa Moldovei.

 

În optimile de finală ale ediției 2016/17, Dinamo-Auto a învins dramatic cu 3-2 formația din Suruceni. Iar în sferturile de finală ale ediției 2018/19, deja “sfinții” s-au impus cu 3-0 (tur) și 1-2 (retur). Echipele s-au mai întâlnit pe 4 mai 2021, în semifinala Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Partida, jucată la Ternovca, s-a încheiat cu victoria “sfinților” cu 2-1 în prelungiri. Golurile au fost marcate de Nicolai Solodovnicov, Victor Stînă, respectiv, Abdula Genaev. Sfîntul Gheorghe a cucerit până la urmă Cupa Moldovei, iar apoi și Supercupa.

 

Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au duelat și în prima ediție a Cupei Federației 2020. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Igor Dobrovolski, 2-1 (au marcat Vadim Dijinari, Igor Krashnevskiy, respectiv Ion Dragan). A fost singura înfrângere de la turneu a viitorilor câștigători ai trofeului, Sfîntul Gheorghe.

 

Dinamo-Auto a învins Zimbru cu 2-1 în ultima etapă. A fost a 70-a victorie a formației antrenate de Igor Dobrovolski în Divizia Națională. În clasament, formația din Tiraspol a adunat 17 puncte, la fel ca și adversara de astăzi, dar datorită avantajului din meciurile directe, se situează pe locul 6, în timp ce “sfinții” – pe 7.

 

Dinamo-Auto s-a calificat marțea trecută în sferturile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, după ce a învins lidera Diviziei A, Spartanii Selemet, cu 3-1.

 

Mijlocașul Artiom Bilinschii este suspendat pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Milsami, în etapa trecută.

 

Doi jucători de la „sfinți”, mijlocașul Ion Dragan și apărătorul Artiom Litveacov sunt suspendați pentru meciul de azi. Ion Dragan a văzut „roșu” în meciul cu Milsami, iar Litveacov este inapt pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În Cupă, Sfîntul Gheorghe, care este deținătoarea trofeului, a învins divizionara A, FC Victoria cu 1-0 și s-a calificat în sferturile de finală.