• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia A. Rezultatele meciurilor jucate astăzi în etapa a XII-a

29 oct 2021 de Victor Daghi

În etapa a 12-a din Divizia A, astăzi s-au disputat primele două meciuri. Lidera Spartanii a învins la Ceadîr-Lunga, 3-1 cu FC Olimp. Formația din Selemet a mai făcut un pas important pentru promovarea în Divizia Națională. O “dublă” și-a trecut în cont fostul atacant al Petrocubului și al lui Dinamo-Auto, Roman Șumchin.

Victoria a trecut de dublorii lui Sheriff cu 2-1 și a urcat pe locul 4 în clasament. Formația antrenată de Alexandr Novicov a deschis scorul prin atacantul de 39 de ani, Ghenadie Orbu. Este interesant că fostul atacant al Daciei a înscris al șaselea său gol din actuala stagiune și al 113-lea din Divizia A, urcând în premieră în fruntea clasamentului all-time al golgheterilor din eșalonul secund. Până acum, lider al acestei ierarhii pe parcursul ultimilor 10 ani, cu 112 goluri, a fost Veaceslav Untilă, fost jucător la MHM-93 Chișinău, Dumbrava Cojușna, FC Petrocub, Intersport, Steaua, FC Floreni, Lilcora și Gagauziya.

 

Vă prezentăm rezultatele partidelor și marcatorii golurilor: 

FC Victoria Chișinău – Sheriff-2 Tiraspol 2-1 (Ghenadie Orbu 63-penalty, Ion Pavlov 77 / Vladislav Costin 90+1)

FC Olimp Comrat – CSF Spartanii Selemet 1-3 (Chirill Bargan 18 / Roman Șumchin 16, 61, Vladimir Cojocaru 33) 

 

                                                                                                    Clasamentul la zi

Transmisiunile în direct ale tuturor meciurilor Diviziei A 2021/22 și rezumatele video sunt accesibile pe site-ul Eleven Sports.

 

Pentru mâine, 30 octombrie, sunt programate celelalte trei meciuri ale etapei a XII-a: FCM Ungheni – FC Sucleia, Iskra Rîbnița – CS Real Succes Chișinău, FC Sporting Trestieni – FC Speranța Drochia. Toate partidele vor începe la ora 14:00.  

 

Meciul FC Cahul-2005 – CS Dacia-Buiucani Chișinău nu va avea loc, din cauza retragerii formației din Cahul din campionatul Moldovei.