• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 15 în cifre

25 oct 2021 de Ion Buga

*În 4 meciuri au fost marcate 16 goluri (gazdele și oaspeții - cîte 6), în mediu – 4 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 187 goluri (gazdele – 98, oaspeţii – 89), în mediu - 3,33 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat un meci, oaspeții - două, iar o altă partidă s-a încheiat nedecis. De la începutul campionatului s-au jucat 56 de meciuri. Gazdele au câştigat 21 partide, oaspeţii – 26, iar alte 9 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Sheriff - Dinamo-Auto 7-1 (etapa 5).
 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, ambele transformate de Eugeniuc Cociuc (Zimbru) și Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 24 lovituri de pedeapsă, dintre care doar 15 au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 15 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 204 de cartonaşe galbene, dintre care câte 35 jucătorilor echipei Milsami. Cele mai puține cartonașe galbene (18) le-au primit jucătorii de la Sheriff. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu, lui Ion Dragan (Sf.Gheorghe). De la începutul sezonului, au fost acordate opt cartonașe roșii, câte două pentru fotbaliștii de la Zimbru și CSF Bălți. 

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) este lider în clasamentul golgheterilor, având 10 reușite. El este urmat de Sergiu Istrati (Milsami), cu 9 goluri, și colegul Mikhail Platika care are 8 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (33 goluri) îl are Sheriff, iar FC Florești are cea mai slabă apărare (45). 

 

*Sheriff a ajuns la 10 partide fără eșec în acest sezon, dintre care ultimele 5 fiind victorii consecutive.

 

*Pertrocub are o serie de șase meciuri fără eșec, dintre care 5 victorii la rând.

 

*Zimbru nu a câștigat în ultimele șase etape.

 

*FC Florești a pierdut până acum toate cele 15 meciuri disputate.

Foto: fc-sheriff.com