• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 14:00. Zimbru – Dinamo-Auto

22 oct 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru - Dinamo-Auto

 

22 octombrie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Andrei COJOCARU
Asistenți: Vitalii TERZI și Ghenadi LISIȚA

Al 4-lea oficial: Victor BUGENKO

 

Zimbru: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 3.Ștefan BURGHIU, 8.Eugeniu COCIUC, 10.Artur PATRAȘ, 11.Eugeniu SIDORENCO, 17.Andrei COJOCARI, 18.Okezie EBENEZER PRINCE, 19.Petru NEAGU, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU, 30.Alexandru BEJAN

Rezerve: 12.Silviu ȘMALENEA, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Tudor PAVALACHI, 6.Vlad RĂILEANU, 7.Martin Cristian KUITTINEN, 9.Cristian DANI, 14.Saleh YAHAYA, 23.Alexandru VACARCIUC, 25.Gheorghe SPÎNU, 26.Alexandru VREMEA

Antrenor: Vlad GOIAN

 

Dinamo-Auto: 16.Maxim BARDÎȘ, 2.Valeriu GAIU, 4.Andrei NOVICOV, 5.Igor CHIPERI, 6.Artiom BILINSCHII, 9.Octavian BULAT, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Marin CĂRUNTU, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 7.Serghei SCHIȚENCO, 8.Orkhan GURBANLI, 10.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Maxim BLAJCHIN, 23.Vladislav BOICO, 27.Marius MANOLE

Antrenor: Igor DOBROVOLSKI

 

Zimbru Chișinău și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 14:00, în primul meci al etapei a XV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 28 de ori în Divizia Națională.

 

Primul duel a avut loc pe 31 august 2013, la Chișinău, când a fost consemnată o remiză albă.

 

În total, "galben-verzii" au câștigat 11 meciuri directe, dinamoviștii - 5, iar alte 12 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil chișinăuienilor: 37-27.

 

În stagiunea trecută, trei partide s-au terminat la egalitate, iar într-un meci s-a impus Dinamo-Auto.

 

În actuala ediție, echipele s-au întâlnit de două ori. Pe 2 iulie 2021, la stadionul Zimbru, chișinăuienii s-au impus cu 3-0, datorită golurilor marcate de Eugeniu Sidorenco, Alexei Ciopa și autogolului lui Valeriu Gaiu.

 

Iar pe 26 august 2021, la Ternovca, a fost consemnată o remiză, 3-3. Golurile au fost marcate de Artem Fedorov-2, Alexei Ciopa (autogol), respectiv, Eugeniu Sidorenco, Andrei Cojocari și Okezie Ebenezer Prince.

 

Zimbru și Dinamo-Auto au jucat și în Cupa Moldovei. Dacă în 2014 și 2017, Zimbru se impunea cu 1-0 și 4-0, atunci semifinala din 2018 a fost una plină de dramatism. Învingătoarea s-a decis la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar și în prelungiri nu s-au marcat goluri. Dinamo-Auto a fost foarte aproape de o calificare în premieră în finala competiției, după ce jucătorii de la Zimbru au ratat primele 3 lovituri de pedeapsă. Până la urmă, echipa chișinăuiană a câștigat cu scorul de 5-4.

 

 Adversarele de azi traversează o perioadă nefastă.

 

Zimbru a fost învinsă de Petrocub cu 1-0 în etapa trecută și nu mai poate câștiga un meci de 5 etape (două remize și 3 înfrângeri). Formația chișinăuiană, cu 12 puncte, se află pe locul 7 în clasament.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a fost învinsă de Milsami cu 3-1 în ultima etapă. Formația din Tiraspol a pierdut ultimele 3 meciuri și, cu 14 puncte, se situează pe locul 6 în clasament.

 

Echipa antrenată de Igor Dobrovolski are cea mai slabă apărare (43 goluri primite).

 

Apărătorul Alexandru Starîș este suspendat pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene.

 

După etapa a 15-a, echipele din Divizia Națională vor începe lupta pentru Cupa Moldovei Moldtelecom. Dinamo-Auto va juca, pe 26 octombrie, la Selemet, cu una dintre liderele Diviziei A – Spartanii, în timp ce Zimbru se va duela, pe 27 octombrie, la Drochia, cu Speranța din localitate, formație de pe penultimul loc în eșalonul secund.