• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Deciziile Comitetului Executiv LFFM

20 oct 2021 de Maria Teeşanu

La Casa Fotbalului a avut loc ședința Comitetului Executiv al Ligii Feminine de Fotbal din Moldova, organizată conform prevederilor art. 5.5 al Statului LFFM. În cadrul ședinței au fost adoptate următoarele decizii:

 

1. A modifica formula de desfășurare a Campionatului Republicii Moldova la fotbal feminin Liga Națională ”WU-16”, ediția 2021-2022 prevăzută în regulament, cu formula tur-retur.

2. Stabilirea perioadelor de legitimare: Liga Națională: sesiunea toamnă – termenul limită 17.10.2021, sesiunea iarnă: perioada de legitimare: 01.02.2021 – 15.03.2022. Pentru campionatele WU-16, WU-14, WU-12 se permite legitimarea în orice perioadă de desfășurare a campionatului.

3. Aplicarea sancțiunilor față de cluburile FC ”Nistru-GTC” și FC ”Narta-ȘS Drăsliceni” în mărime de 5000 (cinci mii) lei pentru fiecare club, pentru retragerea din campionatul ”Liga Națională”. Totodată, dat fiind faptul că motivul de bază al neparticipării în Liga Națională la fotbal feminin este lipsa de jucătoare, care a fost provocată de exodul populației din Republica Moldova, precum și legitimarea jucătoarelor în campionatele din alte țări, Comitetul Executiv a anulat prevederea cu privire la interdicția de a participa doi ani în campionatele la fotbal feminin.

4. Respectând prevederile punctului 12.20 a Regulamentului Campionatului Republicii Moldova la fotbal feminin, Comitetul Executiv a anulat rezultatele meciurilor disputate de către clubul FC ”Narta-ȘS Drăsliceni”.

5. A aproba cuantumul financiar pentru sancțiunile disciplinare

- Cartonaș galben – Liga Națională: 100 lei, Liga Națională WU-16 și LigaNațională  WU-14: 50 lei;

- Cartonaș roșu – Liga Națională: 500 lei, Liga Națională WU-16 și Liga Națională WU-14: 250 lei;

- Cartonaș galben antrenor – 500 lei;

- Cartonaș roșu antrenor – 1000 lei;

- Pentru comportament inadecvat (4 sau mai multe cartonașe galbene și/sau 2 și mai multe cartonașe roșii pe durata unui meci) a echipei: 1000 lei.

6. A aproba modificarea formulei de desfășurare a Ligii Naționale din formula tur-retur, în formula tur-retur-tur.

7. A demara competiția ”Cupa LFFM” și anume startul competiției menționate în 2022, precum și a anula pentru sezonul competițional obligativitatea echipelor participante în Liga Națională WU-16 de a participa în ”Cupa LFFM”. Conform deciziei Comitetului Executiv al LFFM, în ”Cupa LFFM” vor participa doar echipele care vor depunde confirmare de participare.