• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarațiile selecționerului Roberto Bordin și ale jucătorului Igor Armaș înaintea meciului cu Israel

12 oct 2021 de Ion Buga

Declarațiile de presă înaintea meciului Israel - Moldova. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Roberto Bordin și apărătorul Igor Armaș.

 

Roberto Bordin: 
- Urmează un alt meci important pentru noi. În față avem un adversar destul de puternic, și mai ales motivat, pentru că vin după un eșec în ultimul minut în partida precedentă. Ce ține de noi, am analizat erorile comise în prima parte a meciului cu Danemarca și vom încerca să le evităm de această dată. De asemenea, trebuie să avem aceeași atitudine ca și în repriza secundă cu nordicii. 

- Cum reușiți să mobilizați jucătorii?

- Important este să avem o atitudine și mentalitate corectă în acest meci, să încercăm să ne facem jocul nostru, să riscăm și să profităm de șansele pe care le vom avea.

- Toții jucătorii sunt apți?

- Echipa medicală își face bine treaba, de aceea avem toți jucătorii disponibili. 

- De când sunteți selecționer, ați avut cazuri ca unii jucători să refuze naționala?

- Fiecare este liber să aleagă. Dar sunt jucători care preferă să se mențină într-o formă de de joc mai bun pentru clubul său. Nu sunt de acord cu ei. Desigur, este important și clubul, dar în acest moment e importantă naționala, pentru că reprezinți propria țară. 


Igor Armaș:
- Întâlnim o echipă puternică, mai ales când joacă pe propriul teren. Au demonstrat-o și cu Austria, iar noi trebuie să fim cât mai pregătiți. După unele discuții cu conducerea federaţiei, în sânul echipei, am decis că trebuie să producem o schimbare. Sperăm că această schimbare să vină chiar în meciul cu Israel. 

- Ați reușit să vă restabiliți după meciul cu Danemarca?

- Într-adevăr a fost un duel extrem de greu cu Danemarca, poate una dintre cele mai bune naționale la moment. Ne-am convins de aces lucru și vara, la europene. Evident, nu poţi să devii în meciul cu Israel mai bun fizic, tactic sau tehnic, dar putem avea o implicare, o dorinţă mai mare. Ne-am uitat unii la alţii în ochi şi am promis acest lucru. Noi nu ne permitem luxul să nu avem dorință sau să nu jucăm mai agresiv cu așa adversar. Noi de fiecare dată spunem asta, dar eu cred că vom aplica aceste calităţi, cel puţin dorinţa de a nu pierde duelurile în meciul cu Israel.