• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 18:00. Petrocub – Dinamo-Auto

01 oct 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub – Dinamo-Auto

 

1 octombrie. Hîncești, stadionul orășenesc
Arbitru: Gabriel TUPICICA
Asistenți: Vadim ROȘCA și Alexandru CIOCHINĂ

Al 4-lea oficial: Andrei CEBAN

 

Petrocub: 99.Igor MOSTOVEI, 7.Constatin SANDU, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 1.Mickael MEIRA, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO, 13.Artem FEDOROV, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 22.Ștefan EFROS, 77.Ruslan BÂNZARU, 80.Alexandru GRAUR, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Dinamo-Auto: 1.Cristian APOSTOLACHI, 2.Valeriu GAIU, 4.Andrei NOVICOV, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Orkhan GURBANLI, 9.Octavian BULAT, 14.Alexandru STARÎȘ, 19.Maxim MIHALIOV, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Marin CĂRUNTU, 30.Serghei GAFINA

Rezerve: 5.Igor CHIPERI, 7.Serghei SCHIȚENCO, 10.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Maxim BLAJCHIN, 26.Abdula GENAEV

Antrenor: Igor DOBROVOLSKI

 

Petrocub Hîncești și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul orășenesc din Hîncești va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Divizia Națională, Dinamo-Auto și Petrocub au disputat 21 de meciuri directe. Formația din Hîncești a repurtat 9 victorii, iar „automobiliștii” - 7. Alte cinci partide s-au terminat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei Petrocub: 26-23. 

 

Primul meci direct al celor două grupări s-a disputat pe 22 august 2015, la Hîncești, iar Petrocub se impunea atunci cu 2-1 grație “dublei” semnate de Roman Șumchin. Pentru tiraspoleni a înscris Victor Mudrac.

 

În ediția trecută de campionat, trei meciuri s-au încheiat la egalitate, iar o dată s-a impus Petrocub.

 

Iar în ultimul duel direct, pe 14 august 2021, la Ternovca, Petrocub a învins cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Mikhail Platika și Vadim Gulceac.

 

Petrocub a învins CSF Bălți (3-0) în etapa trecută și a ajuns la a doua victorie consecutivă. Echipa antrenată de Lilian Popescu continue să se afle pe locul 2, cu 25 de puncte.

 

Datorită hat-trickului din meciul cu Bălți, Vladimir Ambros a ajuns la 8 goluri marcate în actuala stagiune și a preluat conducerea în clasamentul golgheterilor. Pe locul 2 a acestei ierarhii a căzut Mikhail Platika, cu 7 goluri, în timp ce un alt jucător de la formația din Hîncești, ucraineanul Artem Fedorov a înscris 5 goluri.

 

Apărătorul Ion Jardan poate juca în meciul de azi, după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

3 puncte obținute în etapa trecută i-au permis Petrocubului să adune 316 puncte în clasamentul all-time al Diviziei Naționale și să urce o treaptă în această ierarhie. Formația din Hîncești se află acum pe locul 13, reușind 87 de victorii și 56 de remize, iar în alte 64 de partide a fost învinsă. Golaveraj 282-221. Unisport-Auto Chișinău, cu 314 puncte, a căzut pe locul 14, iar pe poziția a 12-a se află Speranța Nisporeni, cu 332 de puncte.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a fost învinsă de campioana Sheriff cu 7-0 în ultima etapă. Astfel, s-a încheiat seria pozitivă a “automobiliștlor” compusă din trei victorii consecutive în campionat. Formația din Tiraspol, cu 14 puncte, se situează pe locul 5 în clasament.

 

Echipa antrenată de Igor Dobrovolski va putea conta în meciul de azi pe serviciile apărătorului Valeriu Gaiu, care a fost suspendat în etapa trecută.