• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Victoria Sheriffului la Madrid, una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor

29 sep 2021 de Ion Buga

Sheriff Tiraspol continuă să scrie istorie pentru fotbalul moldovenesc. Campioana Moldovei a obținut aseară a doua victorie consecutivă la debutul în grupele Champions League. Chiar pe terenul lui Real Madrid, echipă care are în palmares cele mai multe (13) trofee câștigate în această competiție. 

 

Site-ul oficial al forului european a elogiat succesul echipei noastre, pe care îl consideră a fi unul dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor, alături de alte rezultate șocante de-a lungul anilor:

2000/01: Helsingborg Suedia - Inter Italia 1-0
2008/09: Anorthosis Cipru - Olympiacos Grecia 3-1
2009/10: Barcelona Spania - Rubin Rusia 1-2
2011/12: APOEL Cipru - Lyon Franța 1-1, 4-3 pen.
2012/13: Man.Utd Anglia - CFR Cluj România 0-1


De aceeași părere au fost și microbiștii din întreaga lume. În cadrul unui sondaj, 83 % dintre aceștia au rămas extrem de surprinși de rezultatul meciului de pe stadionul "Santiago Bernabeu".

 

Și alte platforme media internaționale au evidențiat scorul înregistrat în duelul Real - Sheriff. Printre alte scoruri neașteptate de toată comunitatea fotbalistică se numără și partidele cu participarea moldovenilor Alexandru Gațcan (FC Rostov - Bayern 3-2) sau Alexandru Epureanu (Istanbul BB - Manchester United 2-1). 

 

Sheriff s-a impus cu 2-1, datorită golului excepțional semnat de Sébastien Thill în ultimul minut de joc. El a devenit astfel primul jucător din Luxemburg care marchează în cea mai tare competiție intercluburi. 

Foto: twitter.com/ChampionsLeague