• Fii alături de Echipa Țării

Gheorghi Sajin, la 75 de ani

29 sep 2021 de Maria Teeşanu

Veteranul fotbalului moldovenesc, Gheorghi Sajin împlinește astăzi onorabila vârstă de 75 de ani!


Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, prosperitate, bucurii, viață lungă alături de cei dragi și cât mai mulți ani înainte dedicați fotbalului!!!!!!

 

Gheorghi Sajin este discipolul echipei Moldova Chișinău, la care și-a făcut debutul în fotbalul mare. A evoluat pe postul de apărăror la echipa fanion a țării, Moldova (Nistru) Chişinău în perioada anilor 1967 - 1970.


De asemenea, a mai jucat la formațiile Energia Tiraspol (1967), Bucovina Cernăuți (1971), Avangard Rovno (1972-1973), Dinamo Chișinău (1974-1975), Kolos Slobozia (1978).

 

După încheierea carierei de fotbalist a devenit antrenor. Timp de peste 40 de ani a pregătit mai mulți jucători cunoscuți. Printre discipolii săi se numără Oleg Flentea, Igor Ovcearenco, Veaceslav Proțenco, Petru Racu sau Andrei Cojocari, foști sau actuali jucători la echipa națională a Moldovei.

 

Mulți ani a fost antrenor de copii la Centrul de Pregătire al Tânărului Fotbalist Zimbru Chişinău. 

 

Pe 20 ianuarie 2017, la cel de-al XV-lea Congres al FMF, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc, i-a fost decernat „Ordinul de Merit” al FMF.