• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Zimbru – Sfîntul Gheorghe

25 sep 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru – Sfîntul Gheorghe

 

25 septembrie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Andrei BREGUȚA
Asistenți: Vitali TERZI și Ghenadi LISIȚA

Al 4-lea oficial: Veaceslav BANARI

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 8.Eugeniu COCIUC, 11.Eugeniu SIDORENCO, 14.Saleh YAHAYA, 17.Andrei COJOCARI, 18.Okezie EBENEZER PRINCE, 26.Alexandru VREMEA, 27.Alexei CIOPA, 28.Arcadie RUSU, 30.Alexandru BEJAN

Rezerve: 1.Anatolii CHIRINCIUC, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Tudor PAVALACHI, 6.Vlad RĂILEANU, 7.Petru NEAGU, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 19.Martin Cristian KUITTINEN, 23.Alexandru VACARCIUC

Antrenor: Vlad GOIAN

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihail ȘTEFAN, 13.Teodor LUNGU, 17.Petru OJOG, 18.Ion DRAGAN, 19.Serghei SVINARENCO, 32.Evgheni OANCEA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 97.Anatolie PREPELIȚĂ, 98.Victor STÎNĂ, 99.Maksym PYROHOV
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 4.Artiom LITVEACOV, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 8.Alexandru OSIPOV, 11.Fredlin MOMPREMIER, 14.Emmanuel OWUSU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 16.Ion BORȘ, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Jibril IBRAHIM, 23.Ilie DAMAȘCAN

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Zimbru Chișinău și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

Istoria confruntărilor directe dintre Sfîntul Gheorghe și Zimbru a început în anul 2009. În etapa a 2-a a sezonului 2009/10, Zimbru s-a impus cu 2-1 la Chișinău. Au marcat Oleg Andronic, Andrei Chirșul, respectiv Vadim Crîcimar. 

 

În primele 3 sezoane de Divizia Națională, Zimbru a câștigat toate cele 9 meciuri directe. 

 

Lucrurile s-au schimbat la revenirea grupării din Suruceni în elită, în 2017. ”Sfinții” s-au clasat în premieră mai sus decât Zimbru, pe locul 7. Însă prima victorie a echipei din provincie avea să vină în sezonul următor, 2018. Pe 27 mai, în etapa a 9-a, „sfinții” reușesc să bată Zimbru, în premieră, 1-0, la Suruceni. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Maxim. De fapt, Sfîntul Gheorghe a învins pe Zimbru în ultimele 10 meciuri de campionat. 

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 8 august 2021, la Chișinău. “Sfinții” au obținut victorie cu 1-0, golul fiind marcat de Victor Stînă în minutul 76. De menționat faptul că mijlocașul Zimbrului, Artur Patraș, a ratat un penalty în minutul 60.

 

Bilanțul întâlnirilor directe: Zimbru – 11 victorii, 2 remize, Sfîntul Gheorghe – 11 victorii. Golaverajul 38-28 este favorabil Zimbrului. 

 

Zimbru a fost învinsă de Milsami în etapa trecută, după ce a obținut o victorie și două remize în partidele anterioare. Formația chișinăuiană, cu 11 puncte, se află pe locul 7 în clasament.

 

Mijlocașul Eugeniu Cociuc are azi drept de joc, după ce anterior a fost suspendat pentru 4 etape. De asemenea, Vlad Goian va putea cont pe mijlocașul nigerian Saleh Yahaya, care a fost suspendat în etapa trecută.

 

Sfîntul Gheorghe a fost învinsă în etapa trecută de Petrocub cu 1-0 și, cu 12 puncte, se situează pe locul 6 în clasament.

 

Fundașul Anatolie Prepeliță poate debuta azi pentru “sfinți” în meciul cu fosta sa echipă. Anterior el a a fost suspendat petru 3 etape pentru cartonașul roșu primit pe 2 noiembrie 2019, într-un meci dintre fosta (Zimbru) și noua sa echipă (Sfîntul Gheorghe).

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.