• Fii alături de Echipa Țării

Suntem gata de joacă! Proiectul Playmakers în plină desfășurare

18 sep 2021 de Ion Buga
GALERIE

În această lună, proiectul Playmakers a început desfășurarea activă a sesiunilor Playmakers, oferind fetelor între 5 și 8 ani oportunitatea amuzantă și sigură de a învăța să joace fotbal prin mișcare și joacă, dar și prin magia poveștilor Disney.

 

Din cele 25 de centre înscrise în program, proiectul Playmakers a debutat deja în opt centre din țară: I.P. Liceul Teoretic “ELADA”, Clubul Sportiv “TORNADO”, CS “ANENII NOI 2020”, Creșă-Grădiniță “IZVORAȘ”, Clubul de Fotbal “Legia”, Clubul Sportiv de Fotbal “Speranța Junior”, Gimnaziul "V. Corolenco", Gimnaziul Tochile-Răducani.

 

În primele sesiuni, Playmakers se concentrează pe crearea încrederii fetelor în mișcarea lor, încurajând gândirea creativă și socializarea cu prietenele lor. Ședințele ulterioare introduc fetele în abilitățile de bază ale fotbalului, dar programul continuă să pună accentul pe distracția sportivă.

 

Primul bloc de activități are la bază povestea din filmul Incredibilii 2! Cu ajutorul personajelor care dețin super puteri, fetițele descoperă tainele fotbalului, socializează și leagă prietenii, iar imaginile vorbesc de la sine.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcarea, jocul și renumitele în întreaga lume povestiri Disney. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății.