• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Sfîntul Gheorghe – Dinamo-Auto

12 sep 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe – Dinamo-Auto

 

12 septembrie. Chișinău, stadionul Zimbru-2
Arbitru: Piotr STOIANOV
Asistenți: Zaharia COTRUȚĂ și Sergiu BOGDAN

Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihail ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 7.Alexandr SUVOROV, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 22.Jibril IBRAHIM, 23.Ilie DAMAȘCAN, 32.Evgheni OANCEA, 98.Victor STÎNĂ
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 8.Alexandru OSIPOV, 11.Fredlin MOMPREMIER, 14.Emmanuel OWUSU, 16.Ion BORȘ, 18.Ion DRAGAN, 21.Eugeniu SLIVCA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Dinamo-Auto: 1.Cristian APOSTOLACHI, 2.Valeriu GAIU, 4.Andrei NOVICOV, 6.Artiom BILINSCHII, 8.Orkhan GURBANLI, 10.Vadim CEMÎRTAN, 14.Alexandru STARÎȘ, 19.Maxim MIHALIOV, 22.Marin CĂRUNTU, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA
Rezerve: 16.Maxim BARDÎȘ, 5.Igor CHIPERI, 7.Serghei SCHIȚENCO, 9.Octavian BULAT, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Maxim BLAJCHIN, 21.Dan PUȘCAȘ, 27.Marius MANOLE 

Antrenor: Igor DOBROVOLSKI

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al treilea meci al etapei a IX-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Zimbru-2 din Chișinău va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber. 

 

În Diviziile A și Națională, Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit până acum de 17 ori. “Sfinții” au câștigat 7 meciuri, iar tiraspolenii - 5, în timp ce alte 5 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Suruceni, 24-21.

 

În stagiunea trecută, sfinții au obținut trei victorii, 1-0 în etapa a 5-a (a marcat Maxim Iurcu), 2-0 în etapa a 23-a (goluri Raman Volkau și Victor Stînă) și 3-1 în etapa a 32-a (goluri Victor Stînă-penalty, Nicolai Solodovnicov, Mihail Ghecev-penalty / Maxim Mihaliov). O partidă, din etapa a 14-a, s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Yevhen Smirnov, respectiv, Shahrom Samiev.

 

Cea mai recentă partidă dintre cele două formații s-a jucat la stadionul Dinamo-Auto, pe 18 iulie 2021, în cadrul etapei a doua. Tiraspolenii au condus cu 2-0 până în minutul 89, prin golurile marcate de Artem Fedorov (37) și Octavian Bulat (68). Însă echipa din Suruceni a egalat la doi prin Gian Luca Silva Pires (89) și Nicolai Solodovnicov (90+1) și a avut o ocazie uriașă să obțină toate cele 3 puncte, dar Victor Stînă a ratat un penalty în minutul 3 de prelungiri!

 

Cele două echipe au jucat 4 meciuri în Cupa Moldovei.

 

În optimile de finală ale ediției 2016/17, Dinamo-Auto a învins dramatic cu 3-2 formația din Suruceni. Iar în sferturile de finală ale ediției 2018/19, deja “sfinții” s-au impus cu 3-0 (tur) și 1-2 (retur). Echipele s-au mai întâlnit pe 4 mai 2021, în semifinala Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Partida, jucată la Ternovca, s-a încheiat cu victoria “sfinților” cu 2-1 în prelungiri. Golurile au fost marcate de Nicolai Solodovnicov, Victor Stînă, respectiv, Abdula Genaev. Sfîntul Gheorghe a cucerit până la urmă Cupa Moldovei, iar apoi și Supercupa.

 

Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au duelat și în prima ediție a Cupei Federației 2020. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Igor Dobrovolski, 2-1 (au marcat Vadim Dijinari, Igor Krashnevskiy, respectiv Ion Dragan). A fost singura înfrângere de la turneu a viitorilor câștigători ai trofeului, Sfîntul Gheorghe.

 

Sfîntul Gheorghe a pierdut dramatic ultima partidă din campionat, 3-4 cu Milsami, deși a condus pe parcursul întâlnirii cu 1-0, apoi cu 3-2 până în minutul 83! Formația din Suruceni a adunat 9 puncte și se situează pe locul 6 în clasament.

 

Echipa antrenată de Serghei Cebotari l-a transferat pe mijlocașul ofensiv ghanez Emmanuel Owusu (20 de ani, ultima echipă – Ashanti Gold SC, Ghana), atacantul Ilie Damașcan (25 de ani, Unirea Constanța, România), mijlocașul Evgheni Oancea (25 de ani, SKA Habarovsk, Rusia) și fundașul Anatolie Prepeliță (24 de ani, Spartaks Jurmala, Letonia).

 

Anatolie Prepeliță nu-și va putea ajuta noua sa echipă în următoarele 3 meciuri din cauza cartonașului roșu primit pe 2 noiembrie 2019, într-un meci dintre fosta (Zimbru) și noua sa echipă (Sfîntul Gheorghe)! De asemenea, mijlocașul Teodor Lungu este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

În același timp de la Sfîntul Gheorghe a plecat atacantul brazilian Gian Luca Silva Pires.

 

Echipa din Suruceni a susținut 2 meciuri amicale, 1-3 cu FC Florești (3 septembrie) și 4-1 cu Naționala de juniori U19 a Moldovei (7 septembrie). În cel de-al doilea meci golurile “sfinților” au fost marcate de Jibril Ibrahim, Alexandr Suvorov, Nicolai Solodovnicov și Fredlin Mompremier.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a remizat cu Zimbru (3-3) în etapa trecută și a intrerupt astfel seria negativă compusă din 4 înfrângeri consecutive. Cu 5 puncte, tiraspolenii se află în clasament pe locul 7.

 

Formația tiraspoleană l-a transferat pe fundașul Alexandru Starîș (26 de ani, Speranța Nisporeni). În schimb de la echipă a plecat mijlocașul ucrainean Artem Fedorov, care s-a transferat la FC Petrocub.