• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarațiile selecționerului Roberto Bordin și ale jucătorilor după meciul cu Feroe

08 sep 2021 de Ion Buga

Vă prezentăm declarațiile selecționerului Roberto Bordin și ale jucătorilor după meciul Feroe - Moldova din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal 2022.

 

Roberto Bordin: "Îmi asum toată responsabilitatea pentru acest eșec. Pe de altă parte, și jucătorii ar trebui să facă anumite concluzii. Am avut o primă repriză foarte bună, când trebuia să marcăm. Ulterior, s-a rupt ceva în jocul nostru și inevitabil au urmat unele dificultăți, când am încasat două goluri. Per ansamblu a fost o săptămână istovitoare, iar acest lucru l-au simțit și jucătorii, mai ales când vine vorba de pregătirea fizică. Este destul de greu să joci 3 meciuri în câteva zile. Din păcate am marcat un singur gol, deși am avut mai multe oportunități, chiar și în meciurile precedente".  

 

Ion Nicolaescu: "Cel mai mult am suferit la capitolul realizarea ocaziilor de gol. Am avut destule șanse de a marca prima parte a meciului. În repriza secundă, la fel am ieșit montați, am continuat să presăm, dar adversarii au marcat după o greșeală. Nici norocul nu a fost de partea noastră. Chiar dacă a fost o săptămână intensă, băieții au jucat demn cu Austria și Scoția, unde cu puțin noroc am fi putut să scoatem și un rezultat pozitiv".

 

Nicolae Milinceanu: "Am dominat prima repriză, am avut și multe ocazii. Chiar dacă am reușit să marchez, nu am multe motive de bucurie, căci echipa a pierdut. Pe alocuri s-a simțit oboseala la unii jucători, mai ales după 3 meciuri consecutive, ultimul dintre care pe teren artificial. Totuși, băieții s-au dăruit maximum în fiecare dintre aceste partide".

 

Oleg Reabciuk: "Am controlat cursul jocului în prima repriză, când am avut și multe ocazii de gol. Din păcate, deseori când jucăm bine nu reușim să marcăm. O fac în schimb adversarii, iar noi apoi suntem nevoiți să alergăm după rezultat. Condițiile au fost egale pentru ambele echipe, atât terenul, cât și timpul nefavorabil. Trebuie să lucrăm mai mult la capitolul pregătire fizică. Din partea noastră, am dat totul pe teren, deși recunosc că au fost și greșeli".

 

Pe 9 octombrie, Naționala Moldovei va găzdui Danemarca într-un nou meci din campania de calificare pentru mondialul din Qatar 2022. Meciul se va disputa pe stadionul Zimbru din capitală, de la ora 21:45. Trei zile mai târziu, tricolorii vor juca în deplasare cu Israelul.