• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Tighina Bender a câștiga Cupa ARF

06 sep 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Pe stadionul orășenesc din Bender sa jucat duminică, 5 septembrie, finala Cupei ARF Transnistria. Echipa Tighina Bender a întălnit formația Iskra Rîbnița. Meciul a început cu un moment special. Secretarul general FMF, Nicolae Cebotari l-a felicitat pe membrul Comitetului Executiv FMF, președintele Federației Transnistrene de Fotbal, Pavel Procudin, cu a 55-a aniversare. 

Finala a fost una dramatică și a avut loc cu prezența spectatorilor în tribune. Echipa Tighina, antrenată de Alexandr Veriovchin, a reușit să deschidă scorul prin Andrei Buligari. Peste scurt timp, Iskra a egalat scorul (1-1), din penalty, prin Alexandru Popovici. 

Partida a fost una dinamică și captivantă. Arbitrul central Oleg Pînzari a arătat jucătorilor din ambele echipe multe cartonașe galbene, iar celor de la Tighina și un cartonaș roșu pentru un comportament nesportiv. 

În pofida faptului că jucătorii din Bender au jucat în inferioritate, ei și-au demonstrat valoarea și tăria de caracter, reușind să marcheze al doilea gol în poarta grupării din Rîbnița (golul învingător a fost înscris de Artiom Mihailuță). În minutul 88, jucătorul Iskrei, Evghenii Borovschi a ratat o lovitură de la punctul cu var, ratând astfel egalarea.  

Partida dintre Tighina Bender - Iskra Rîbnița s-a finalizat cu scorul 2-1. La ceremonia de premiere președintele Federației Trasnistrene, Pavel Procudin a înmânat jucătorilor și stafului tehnic din Bender medaliile și Cupa ARF.

La competiție au participat în total 8 echipe.