• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 20:00. CSF Bălți - Sheriff

28 aug 2021 de Victor Daghi

 

CSF Bălți - Sheriff

 

28 august. Bălți, stadionul Muncipal
Arbitru: Veaceslav BANARI
Asistenți: Victor MARDARI și Vadim VICOL

Al 4-lea oficial: Gabriel TUPCICA

 

CSF Bălți: 1.Iulian-Sebastian AGACHI, 2.Alvaro BELY MEDINA, 8.Andrei BURSUC, 9.Serhii MOLOCHKO, 11.Daniel DANU, 27.Ruben Marcelo GOMEZ GARCIA, 30.Petru COSTIN, 31.Welington Matsukichi DA SILVA TAIRA, 44.Denis FURTUNA, 73.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 92.Maxim BUCĂTARU

Rezerve: 22.Victor STRAISTARI, 25.Artur NAZARCIUC, 7.Nichita MOȚPAN, 10.Igor ȚÎGÎRLAȘ, 17.Serghei MIȘCOV, 18.Piotr GHERMAN, 20.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 21.Oleg PLATNIUC, 23.Valentin CHIȘCA, 99.Radu SCOARȚĂ

Antrenor: Igor RAKHAIEV

 

Sheriff: 26.Dusan MARKOVIC, 2.Danilo ARBOLEDA HURTADO, 3.Charles PETRO, 6.Stjepan RADELJIC, 10.Frank CASTANEDA, 13.Fernando PEIXOTO COSTANZA, 15.Cristiano DA SILVA LEITE, 22.Dimitrios KOLOVOS, 31.Sebastien THILL, 77.Bruno Felipe SOUZA DA SILVA, 99.Momo YANSANE

Rezerve: 30.Georgios ATHANASIADIS, 33.Serghei PAȘCENCO, 8.Alexandr BELOUSOV, 9.Adama TRAORE, 17.Hansel Orlando ZAPATA ZAPE, 19.Serafim COJOCARI , 21.Edmund ADDO, 23.Nadrey Ange Stephane DAGO, 55.Gustavo Alfonso DULANTO SANGUINETTI

Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

CSF Bălți și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în ultimul meci al etapei a VIII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Bălți va fi transmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum o singură dată, în prima etapă a actualei stagiuni.

 

Partida de la Tiraspol s-a încheiat cu cea mai mare surpriză a actualului campionat – debutanta CSF Bălți a obținut victoria cu 1-0!

 

Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul nigerian Emmanuel Chinemerem Alaribe în minutul 19, iar eroul partidei a devenit portarul de doar 17 ani al bălțenilor, Artur Nazarciuc, aflat la debutul său la CSF Bălți și în Divizia Națională!

 

Până la eșecul din prima etapă, Sheriff a fost neînvinsă în campionat în ultimile 20 de meciuri (17 victorii, 3 remize), iar pe teren propriu tiraspolenii nu au mai pierdut vreun meci în campionat mai bine de doi ani.

 

CSF Bălți a câștigat ultimele două meciuri din campionat, 3-2 cu Zimbru și 3-1 cu FC Florești. Formația antrenată de ucraineanul Igor Rakhaiev, cu 13 puncte, se situează pe locul 3 în clasament.

 

Datorită succesului din etapa a 7-a, bălțenii au urcat pe locul 51 în clasamentul all-time, devansând-o pe Stimold Chișinău.

 

La echipa din Bălți s-a transferat portarul Victor Straistari (22 ani, ultima echipă – Dinamo-Auto Tiraspol), care poate debuta azi la noua sa formație.

 

Clubul bălțean a anunțat pe pagina sa de Facebook despre decizia Primăriei municipiului Bălți din 23 august de a aloca mijloace financiare pentru participarea formației în Divizia Națională.

 

De partea cealaltă, Sheriff traversează cea mai fericită perioadă din istoria sa de 24 de ani. Formația antrenată de ucraineanul Yurii Vernydub s-a calificat în premieră în grupele Ligii Campionilor, unde va întâlni Real Madrid, Inter Milano și Shakhtar Donețk.

 

În actuala ediție a Ligii Campionilor, Sheriff a susținut deja 8 meciuri, 4-0 și 1-0 cu Teuta (Albania), 1-0 și 3-1 cu Alashkert (Armenia), 1-1 și 1-0 cu Steaua Roșie Belgrad (Serbia), 3-0 și 0-0 cu Dinamo Zagreb, Croația.

 

Datorită acestor rezultate, clubul tiraspolean a adunat 17,500 puncte și a urcat pe locul 70 în clasamentul cluburilor, pe baza coeficientului UEFA. Până la începerea competițiilor europene din acest sezon Sheriff era clasată pe poziția 108.

 

În Divizia Națională, tiraspolenii au jucat doar 3 meciuri, 0-1 cu CSF Bălți, 3-1 cu FC Florești și 7-1 cu Dinamo-Auto, și, cu 6 puncte, se situează pe poziția a 6-a.

 

Noile achiziții ale tiraspolenilor, mijlocașul brazilian Bruno Felipe Souza Da Silva (27 ani, ultima echipă – Aris Salonic, Grecia) și mijlocașul macedonian Boban Nikolov (27 ani, Lecce Italia) au fost legitimați de către Sheriff și ei pot debuta astăzi în Divizia Națională.