• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Sheriff – Dinamo Zagreb, de la ora 22:00

17 aug 2021 de Victor Daghi

Sheriff va lupta în această seară, de la ora 22:00, pentru un loc în grupele Ligii Campionilor. Tiraspolenii vor juca turul contra formației GNK Dinamo Zagreb, Croația, la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol, Arena Mare. 

 

Partida va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Prime (limba română) și Canal 3 (limba rusă).

 

Meciul Sheriff – Dinamo Zagreb va fi arbitrat de către turcul Cüneyt Çakır (44 de ani), arbitru FIFA din 2006.

 

Premieră pentru fotbalul moldovenesc! Arbitrajul video, celebrul deja VAR, va funcționa astăzi pentru prima dată pe un stadion din țara noastră, la solicitarea UEFA.

 

Sheriff nu va putea conta în acest meci pe mijlocașul columbian Frank Castaneda, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 3 ori în Liga Campionilor și de fiecare dată în turul 3 preliminar. În ediția 2010/11, formația tiraspoleană antrenată de belarusul Andrei Sosnitski trecea de croați în urma loviturilor de departajare, 6-5. Ambele meciuri s-au încheiat la egalitate, 1-1, iar Artiom Haceaturov a înscris golul victoriei! În schimb, în edițiile 2012/13 și 2013/14, deja s-au impus croații.

 

Returul se va juca pe 25 august, ora 22:00, pe stadionul Maksimir din Zagreb.

 

În primele trei runde ale Ligii Campionilor, Sheriff a trecut de Teuta (Albania) cu scorul general de 5-0, de Alashkert (Armenia), scor general 4-1, și de Steaua Roșie Belgrad, Serbia (1-0) și s-a calificat în faza play-off, asigurându-și totodată cel puțin participarea în grupele Ligii Europei.

 

De partea cealaltă, campioana Croației s-a impus în fața echipelor Valur, Islanda (3-2 și 2-0), Omonia, Cipru (2-0 și 1-0) și Legia, Polonia (1-1 și 1-0).

 

Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Yurii Vernydub va susține astăzi al 126-lea meci din cupele europene. Bilanț: 37 victorii, 37 egalități, 51 înfrângeri. Golaveraj 112-127.

 

Învingătoarea dublei manșe va accede în grupele Ligii Campionilor, iar echipa învinsă își va continua parcursul european în grupele Ligii Europei. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal urează mult succes echipei noastre în dubla confruntare cu croații!