• Fii alături de Echipa Țării

Prima etapă a festivalului fotbalistic „Două maluri - o singură echipă”

03 aug 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

În cadrul programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, Federația Moldovenească de Fotbal a organizat prima etapă a festivalului fotbalistic “Două maluri - o singură echipă”. Evenimentul a avut loc la Complexul Sportiv din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi, la care au participat peste șaptezeci de fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 12 ani. 


Principalul obiectiv al proiectului este crearea unor condiții optime de dezvoltare, promovare și monitorizare a sportului în localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin intermediul evenimentelor sportive comune.

La festival au participat echipe din următoarele localități: Șerpeni, Tănătari, Chircăiești, Anenii Noi, Chișinău și Ștefan Vodă. Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, majoritatea instituțiilor educaționale și sportive din aceste regiuni au fost modernizate.
 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Inspectorul Federal la fotbal feminin, Natalia Ceban, Managerul Oficiului Regional de Dezvoltare EST, Serghei Ursul, Coordonatorul proiectului CCPA/OFFS în Moldova, Svetlana Patraș și asistentul coordonatorului din cadrul acestui proiect, Eduard Caraman.

La finalul activităţii toţi copiii au primit medalii, diplome, cupe și cadouri din partea FMF.
 

Foto: Vadim CAFTANAT