• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 20:00. Petrocub – Sfîntul Gheorghe

01 aug 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub – Sfîntul Gheorghe

 

1 august. Hîncești, stadionul Municipal
Arbitru: Veaceslav BANARI
Asistenți: Andrei BODEAN și Anatolie BASIUL

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 7.Constantin SANDU, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 27.Artiom ROZGONIUC, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 94.Corneliu COTOGOI

Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 2.Jacques Ghislain ONANA NDZOMO,  10.Alexandru BEJAN, 14.Alexandru VLAS, 18.Vadim GULCEAC, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 22.Ștefan EFROS

Antrenor: Lilian POPESCU

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolai CALANCEA, 3.Mihail ȘTEFAN, 4.Artiom LITVEACOV, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 8.Alexandru OSIPOV, 9.Gian Luca SILVA PIRES, 11.Fredlin MOMPREMIER, 13.Teodor LUNGU, 17.Petru OJOG, 24.Sidy SAGNA, 98.Victor STÎNĂ
Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 7.Alexandr SUVOROV, 10.Artiom CARASTOIAN, 14.Doru CALESTRU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 19.Serghei SVINARENCO, 22.Jibril IBRAHIM

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Petrocub Hîncești și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în ultimul meci al etapei a IV-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Municipal din Hîncești va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 2, N4 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Petrocub și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 14 meciuri directe. Petrocub are 8 victorii la activ, iar „sfinții” – 4. Alte 2 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 26-12 pentru Petrocub. 

 

În stagiunea trecută, în toate cele patru meciuri s-a impus echipa antrenată de Lilian Popescu.

 

În etapa a 7-a, la Hîncești, căpitanul Vladimir Ambros a marcat unicul gol în min. 36.

 

Pe 25 octombrie 2020, la Suruceni, oaspeții au înscris de patru ori prin Ion Jardan, Jacques Onana, Alexandru Onica și Sidy Sagna (autogol), reușind în același timp să-și păstreze poarta intactă.

 

Pe 13 martie 2021, în etapa a XXV-a, la stadionul CPSM din Vadul lui Vodă, Petrocub s-a impus cu 2-0, golurile fiind marcate de Mikhail Platika și Iaser Țurcan.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 19 mai 2021, în etapa a XXXIV-a. La Suruceni, Petrocub s-a impus cu 3-0, golurile fiind marcate de Mikhail Platika și Vadim Gulceac-2. Trei jucători, Sidy Sagna, Artur Craciun (ambii, FCSG) și Vadim Gulceac (Petrocub) au fost eliminați din teren.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei de anul trecut, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0. 

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Petrocub a fost eliminată joi din Europa Conference League, 0-2 (scor general) cu Sivasspor Turcia. Iar în etapa trecută a Diviziei Naționale, echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă de Milsami Orhei cu 2-1, arbitrul asistent de la acel joc, Dumitru Ciobanu, fiind suspendat de Comitetul de Arbitri pentru 6 etape, pentru greșelile comise.

 

În etapa trecută “sfinții” au remizat cu CSF Bălți, scor 1-1, și au adunat deja 3 rezultate de egalitate în actuala stagiune, fiind în așteptarea primei victorii din campionat.

 

Sfîntul Gheorghe, cu 248 de puncte, a urcat o treaptă în clasamentul all-time a Diviziei Naționale, devansând-o pe Dinamo Bender (247 p.). În acest moment echipa din Suruceni se află pe poziția a 16-a a acestei ierarhii, la 29 de puncte distanță de Academia Chișinău.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.