• Fii alături de Echipa Țării

Ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediţii a Jocurilor Olimpice a avut loc astăzi, la Tokyo

23 iul 2021 de Ion Buga

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020 au fost astăzi deschise oficial pe stadionul olimpic din capitala Japoniei. Ceremonia de deschidere s-a desfăşurat fără spectatori în tribune, pentru a reduce cât mai mult riscurile de infectare cu coronavirus. Cu toate acestea, la eveniment au participat 950 de persoane, printre care jurnaliști, artiști și oficiali acreditați. Autoritățile nipone au decis că ediția acest an se va desfășura cu porțile închise. Toate întrecerile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe TVR Moldova, în perioada 23 iulie - 8 august.

 

Republica Moldova va fi reprezentată de 20 de sportivi la 12 probe diferite: Zalina Petrivskaia, Serghei Marghiev (atletism, aruncarea ciocanului), Lilia Fiskovici (ateltism, maraton), Dimitriana Bezede (atletism, aruncarea greutăţii), Andrian Mardare (atletism, aruncarea suliţei), Alexandra Emilianov (atletism, aruncarea discului), Denis Vieru, Victor Sterpu (ambii, judo), Anastasia Nichita (lupte libere), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Daniela Cociu, Maria Olăraşu, Serghei Tarnovschi (tustrei, caiac canoe), Tatiana Salcuţan, Alexei Sancov (ambii, natație), Dan Olaru, Alexandra Mîrca (ambii, tir cu arcul), Ana Dulce (tir), Elena Cîlcic, Marin Robu (ambii, haltere).

 

Federația Moldovenească de Fotbal urează mult succes olimpicilor noștri, dorindu-le cât mai multe victorii și medalii la cea mai importantă competiție sportivă. Hai MOLDOVA!

 

Jocurile Olimpice de la Tokyo au început mai devreme cu meciurile din cadrul turneului de softball. În jur de 340 de evenimente din 33 de sporturi vor avea loc la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiţiile se vor desfăşura în 41 de locaţii.