• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

JUCĂTORUL LUI AS ROMA, MATTEO OBLEAC: „VOI FI FOARTE BUCUROS ȘI ONORAT SĂ JOC PENTRU NAȚIONALA MOLDOVEI”

21 iul 2021 de Vlad Dumitrașcu

În componența echipei AS Roma U15 se regăsește juniorul cu origini moldovenești, Matteo Obleac. Născut în Italia, acesta are părinți din Moldova și își dorește cu adevărat să evolueze pentru selecționata Moldovei.

 

Matteo Obleac s-a născut pe 23 iunie 2006 la Roma, Italia. La vârsta de 8 ani a început să joace la echipa ASD Lodigiani, unde evolua și fratele său mai mare, Raul, care i-a transmis pasiunea pentru fotbal. Matteo, fiind impresionat chiar de la primele antrenamente, a format o relație puternică cu fotbalul, pe care o menține și o dezvoltă în continuare.

 

Având o prestație foarte bună la ASD Lodigiani, cu care a cucerit mai multe trofee, printre care și „cel mai bun jucător al echipei”, a fost invitat la AS Roma, unde evoluează cu succes deja al șaptelea an consecutiv.

 

La AS Roma, Matteo are o concurență foarte mare, la fiecare doi ani se schimbă antrenorul, respectiv, tânărul fotbalist trebuie să se impună mereu la maxim pentru a câștiga încrederea staff-ului tehnic. În anul 2019, Matteo, împreună cu echipa, a participat la un turneu în SUA, unde s-a remarcat printr-o evoluție foarte bună. La acest turneu, tânărul apărător l-a marcat chiar pe fratele mai mic al lui Mbappé, Ethan, care evoluează pentru PSG (Franța).

 

„Nu am fost convocat la selecționată, dar voi fi foarte bucuros și onorat să joc pentru Naționala Moldovei. Pe viitor trebuie să muncesc și mai mult pentru a atinge rezultate mai bune în fotbal, dar totodată pentru mine contează și rezultatele de la liceul științific, unde mă prezint bine și vreau să devin un inginer în construcții”, a declarat Matteo Obleac pentru fmf.md.

 

Pentru Matteo contează foarte mult două calități: disciplina și modestia. În viitor își dorește să studieze la universitate și să ajungă cât mai departe în fotbal, deoarece sportul este pasiunea lui cea mare. Deși joacă la Roma, fotbalistul de la care se inspiră este Giorgio Chiellini, căpitanul naționalei Italiei și jucător la Juventus Torino.