• Fii alături de Echipa Țării

Cantonamentul de pregătire a arbitrilor din Divizia A și B

19 iul 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Arbitrii Diviziei A și B au efectuat un cantonament la Centrul selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă. Sesiunea a fost organizată de Comitetul de Arbitri al FMF, conducătorii căruia au examinat pregătirea fizică și teoretică a arbitrilor.

La cantonament au participat peste 80 arbitri și asistenți care au avut zilnic antrenamente practice și lecții teoretice pentru a oferi arbitrilor din Divizia A și B pregătirea necesară pentru a susține testările de interval (75 metri accelerare, 25 metri recuperare, conform timpul care corespunde calificării) și testările de Sprint (6 × 40 metri pentru arbitri și 5 x 30 metri pentru asistenți).


Instructorii și lectorii au pus accent pe lecțiile teoretice cu privire la Legile jocului, în special a ultimelor modificări care au intrat în vigoare în sezonul precedent. În ultima zi a cantonamentului a avut loc evaluarea teoretică a arbitrilor care s-a efectuat în 2 etape: 10 întrebări despre regulile jocului și analiza a 20 secvențe video.

De menționat că printre arbitrii și asistenții care au susținut testările fizice și evaluarea teoretică, sunt cei care au acumulat punctaj maximal.

În ultima zi a cantonamentului, și observatorii de arbitri ai Diviziei A și B au avut parte de un seminar informațional-metodic. Ședința a durat 4 ore care a prevăzut analiza și aprecierea pregătirii acestora către noul sezon 2021-2022.
 

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către vicepreşedintele Comitetului de Arbitri al FMF, Vladimir Antonov, instructorul de pregătire fizică, Anatolie Cojocari și instructorii Gheorghe Dandeș, Ghenadie Crasnoșan și Igor Șațkii.