• Fii alături de Echipa Țării

Seminar de instruire a antrenorilor din cadrul proiectului Playmakers. Ziua 2

06 iul 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal a continuat astăzi seminarele de instruire a antrenorilor de la instituțiile de învățâmânt, școli și cluburi de fotbal feminim care participă în proiectul UEFA Playmakers. Timp de două zile, coordonatorii proiectului au pus un mare accent pe pregătirea educatorilor pentru a asigura însușirea calitativă a materialelor noi oferite de UEFA.

 

În a doua zi, la seminar au participat 25 de antrenori de la 13 centre, care au analizat împreună cu lectorii FMF, teoria metodelor de lucru elaborate de experții UEFA.

 

Seminarul instructiv a fost petrecut la CPSM din Vadul lui Vodă. Programul zilei a fost unul extrem de productiv și interesant. Antrenorii au avut parte de ample prezentări, materiale video și discuții individuale.

 

Proiectul UEFA Playmakers constituie o adevărată provocare pentru comunitatea fotbalistică feminină. Pătrunderea în lumea Disney prin prisma vizionării desenelor animate a fost tema de bază, pentru a realiza mai ușor discuțiile strategice cu coordonatorii proiectului. În scopul unei adaptări eficiente la noul sistem unic de antrenament, UEFA a venit cu un produs video drept exemplu pentru antrenori, cum trebuie să arate o sesiune de antrenament din cadrul proiectului.  

 

Participanţii s-au axat şi pe alte teme, printre care schimbarea percepției și distrugerea stereotipurilor cu privire la fotbalul feminin. Totodată, împreună cu lectorii Playmakers, educatorii au ajuns la ideea că informarea părinților despre noul proiect este un factor important ce contribuie la atragerea mai multor fete.

 

De asemenea, antrenorii au primit cartea “Politica de protecție a copilului", elaborată în cadrul proiectului Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, care este implementat de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu organizația “Terre des hommes Moldova”, cu suportul UEFA. Toți participanții s-au înregistrat pe pagina oficială UEFA pentru a trece cursurile specifice proiectului dat.

 

La finalul evenimentului, educatorii au primit certificate de participare la seminarul dedicat proiectului Playmaker care va fi valabil și pentru deținătorii licenței C și D.

 

Vă prezentăm numele antrenorilor care au participat la cursul de astăzi:

1. Clipca Natalia
2. Sîrbu Sergiu
3. Gobenco Alexandru
4. Cristea Tatiana
5. Savițchi Ecaterina
6. Arseni Iurie
7. Stahi Nicolae
8. Ogor Olga
9. Sacacol Ion
10. Iachimovschi Ecaterina
11. Șișcanu Nina
12. Melnic Angela
13. Melnic Cristina
14. Lescova Olga
15. Cebotari Diana
16. Ungurean Olga
17. Iakimova Irina
18. Goriuc Ghenadie
19. Musteața Cristina
20. Stoicova Ludmila
21. Reuzari Irina
22. Florea Cristina
23. Cracan Marcela
24. Scorțescu Victor
25. Scorpan Natalia

 

La seminar, forul fotbalistic a fost reprezentat de inspectorul federal la fotbal feminin şi coordonatorul proiectului UEFA Playmakers, Natalia Ceban, coordonatorul proiectului Fotbal sigur pentru copiii din Moldova, Svetlana Patraș, asistentul coordonatorului proiectului Fotbal sigur pentru copii din Moldova, Victor Mardari, antrenorii proiectului UEFA Playmakers, Radu Beșeti și Elena Subbotina.

Foto: Vadim CAFTANAT