• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia B, seria Nord. Totalurile sezonului 2020/2021

06 iul 2021 de Ion Buga

Site-ul nostru vă prezintă mai multe detalii statistice despre sezonul recent încheiat în Campionatul Moldovei la fotbal, Divizia B, seria Nord. Competiția a început pe 22 august 2020 și s-a încheiat mai târziu decât a fost programată inițial, din cauza coronavirusului, pe 3 iulie 2021.

 

Campioană a devenit FCM Ungheni, care a promovat în eșalonul secund - Divizia A. Echipa pregătită de Dorin Bambuleac a rămas neînvinsă pe parcursul sezonului, obținând 16 victorii în cele 22 de etape.

 

În total au fost disputate 126 de meciuri din cele 132 programate, din cauza excluderii echipei FC Bogzești. 


Pe parcursul sezonului au fost marcate 533 de goluri (gazdele – 305, oaspeţii – 228), în mediu - 4,03 goluri pe meci. Primul gol al campionatului a fost înscris de către Dumitru Dodița (CF Râșcani). 

 

Cel mai bun golgheter al campionatului a devenit Nicolae Porojniuc (FCM Ungheni) cu 21 de reușite. În top, el a fost urmat de colegul său Florin Cojocaru și Serghei Popovici (CF Edineț), ambii cu câte 18 goluri.

 

Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul FC Mănoilești - FCM Ungheni 0-10 (etapa 11).

 

La capitolul disciplinar, arbitrii au sancţionat jucătorii cu 398 de cartonaşe galbene, cele mai multe (43) fiind arătate jucătorilor echipei Cruiz Plus Camenca. Cele mai puține le-au primit jucătorii de la Inter Soroca (21). 

Iurie Lambarschi (FC Edineț), Vitalie Dobrenco (Olimpia), Mihail Postavan, Cătălin Nedelea (ambii, CF Râșcani), Andrei Veșcu, Andrei Pegza (ambii, Cruiz Plus), Mihail Popa (FC Mănoilești), Florin Cojocaru (FCM Ungheni), Dumitru Maga (FC Sângerei), Evgheni Niciporenco, Evgheni Trifaniuc (ambii, FC Visoca) sunt jucătorii care au fost avertizați de cele mai multe ori - câte 5.

 

De asemenea, au fost acordate 25 de cartonaşe roşii, șapte dintre care pentru FC Pepeni. Cruiz Plus, FC Mănoilești și FCM Ungheni sunt singurele echipe care nu au cartonașe roșii în acest sezon. Ilie Maxian (FC Pepeni) a fost eliminat din teren de trei ori.

 

Cel mai bun atac (93 de goluri) l-a avut FCM Ungheni, iar cea mai slabă apărare FC Mănoilești (96).

 

Cele mai puține goluri (23) au fost marcate de FC Bogzești și FC Mănoilești, iar FCM Ungheni are cele mai puține goluri primite (13).

 

Dmitri Scacun (FC Visoca) este singurul jucător care a bifat toate minutele în actuala ediție de campionat (1980 / 22 meciuri).

 

Vă prezentăm cei mai buni marcatori ai fiecărei echipe din campionat: 

Nicolai Porojniuc (FCM Ungheni) – 21 goluri 
Serghei Popovici (CF Edineț) – 18 goluri 
Valentin Bacalîm (FC Inter Soroca) – 11 goluri 
Alexandru Vasilat (CF Olimpia) – 10 goluri 
Dumitru Maga (FC Sîngerei) – 11 goluri 
Vasile Maxian (FC Pepeni) – 9 goluri 
Victor Covalenco (FC Codru-Juniori) – 8 goluri 
Oleg Hromțov (CS Cruiz Plus) – 10 goluri 
Roman Lesco (FC Visoca) – 5 goluri 
Constantin Tanasescu (FC Bogzești) – 5 goluri 
Dumitru Dodiță, Cătălin Nedelea, Alexei Colibaba (CF Rîșcani) – 4 goluri 
Mihai Popa (FC Mănoilești) – 9 goluri

FCM Ungheni, campioana Diviziei B, seria Nord, sezonul 2020/21 (foto: FCM Ungheni)