• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Protecția copilului în fotbal. Cursuri online UEFA

07 iul 2021 de Ion Buga

Platforma UEFA - Child safeguarding vine în ajutorul asociațiilor membre UEFA și altor părți interesate din fotbal să își reîmprospăteze cunoștințele și aptitudinile cu privire la protecția copilului. De asemenea, platforma cuprinde un set de instrumente pentru protecția copilului și patru cursuri însoțitoare online, destinate tuturor celor care lucrează cu copii în fotbal sau celor interesați din acest domeniu.

 

Sunt disponibile următoarele cursuri ONLINE:

Va trebui să vă conectați sau să vă creați un cont pe https://uefa-safeguarding.eu/user/register pentru a urma cursurile ONLINE.

  • Conștientizarea protecției copilului în fotbal. Acest curs prezintă conceptul de protecție și responsabilitatea noastră comună de a face fotbalul un mediu sigur pentru copii și este recomandat celor implicați în fotbal, inclusiv părinților, și celor interesați de acest subiect. Durează în jur de 15 minute.

 

  • Protecția copilului pentru antrenori.  Acest curs este mai specific și acoperă subiecte precum recunoașterea semnelor abuzului, situații particulare de risc pentru copii în mediul fotbalului și cu să răspundem îngrijorărilor cu privire la protecția copilului. Durează în jur de 45 de minute.

 

  • Protecția copilului pentru personal. Acest curs este potrivit pentru întreg personalul și voluntarii care lucrează direct sau indirect cu copii în fotbal. Cursul îi va ajuta să își înțeleagă rolul în protecția copilului, modalitatea de a lua măsuri preventive și de raportare a situațiilor îngrijorătoare. Durează în jur de 30 de minute.

 

  • Protecția copilului pentru responsabilii pentru protecția copilului. Acest curs oferă pregătire aprofundată pentru cei care au nevoie de cunoștințe specializate, precum responsabilii pentru protecția copilului sau persoane de contact principale numite pentru protecția copilului care vor trata problemele legate de protecția copilului. Durează în jur de 45 de minute.

 

Cursurile sunt disponibile în română, rusă, engleză, franceză, germană și olandeză.

 

Cursurile în limba română

https://uefa-safeguarding.eu/cursuri-online-ale-uefa-cu-privire-la-protectia-copilului-romanian

Cursurile în limba rusă

https://uefa-safeguarding.eu/onlayn-kursy-uefa-po-zaschite-detey-russian