• Fii alături de Echipa Țării

UEFA, în parteneriat cu DAZN și YouTube, va transmite Liga Campionilor la fotbal feminin

30 iun 2021 de Maria Teeşanu

Datorită unui nou parteneriat global între UEFA, platforma de streaming DAZN și YouTube, fanii vor putea savura timp de 4 ani transmisiunile gratuite ale partidelor din cadrul Ligii Campionilor la fotbal feminin. 

 

Acordul reprezintă una dintre cele mai mari oferte de difuzare din istoria fotbalului feminin și semnifică un nou pas care schimbă jocul în angajamentul global al UEFA și al partenerilor săi pentru sportul feminin, schimbând percepția oamenilor despre fotbalul feminin și inspirând astfel următoarea generație de jucătoare.

 

Difuzarea meciurilor va duce la o creștere semnificativă a veniturilor, care vor fi distribuite în fotbalul feminin din toată Europa, consolidând viitorul sportului rege.

 

Astfel, în următoarele două stagiuni 2021/22 și 2022/23, toți iubitorii de fotbal vor putea urmări în direct toate cele 61 de meciuri din etapa grupelor pe platformele DAZN și YouTube.

 

„În urmă cu doi ani, când am lansat prima strategie de fotbal feminin a UEFA „Time for Action”, am promis acțiuni care vor duce la un joc mai profesionist și mai prosper până în 2024. Și iată acum am reușit un salt uriaș în această direcție. Nu există o modalitate mai bună de a inspira generațiile viitoare de tinere fete și băieți să joace fotbal. Fotbalul feminin va crește și mai puternic”

 a declarat președintele UEFA, Aleksander Čeferin.

 

Ediția 2021/22 a Ligii Campionilor la fotbal feminin va avea un număr record de participante - 72 de echipe din 50 de țări, și în premieră un format nou, cu o etapă a grupelor cu 16 echipe.

 

DAZN a lansat astăzi un video intitulat “We All Rise With More Eyes” - conținutul de debut al noului canal YouTube din UEFA Champions League feminin.

 

În noul sezon al Ligii Campionilor, Republica Moldova va fi reprezentată de Agarista CSF Aneii Noi. Campioana Moldovei își va afla adversara în urma tragerii la sorți, care va avea loc pe 2 iulie la sediul UEFA de la Nyon.

Foto: UEFA