• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Supercupa Moldovei se va juca în premieră la Bălți

23 iun 2021 de Maria Teeşanu

Stadionul orășenesc din Bălți va găzdui în premieră Supercupa Moldovei. Anterior, celelalte finale au fost disputate la Complexul Sportiv Sheriff din Tiraspol începând cu anul 2003.

 

Partida Sf.Gheorge Suruceni - Sheriff Tiraspol va avea loc pe 26 iunie, cu începere de la ora 20:00. Autoritățile locale vin în ajutorul suporterilor care doresc să susțină echipele preferate și permit desfășurarea Supercupei, cu prezența spectatorilor în tribune, în număr limitat. În contextul pandemiei și în conformitate cu instrucțiunile privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în organizarea competițiilor de fotbal este necesară îndeplinirea tuturor măsurilor de protecție.

 

În aceste zile, la stadionul din Bălți sunt în plină desfășurare ultimele lucrări de mentenanță a gazonului și pregătire a facilităților pentru partida decisivă.


Recent, CSF Bălți cu suportul FMF au efectuat un șir de acțiuni pentru îmbunătățirea infrastructurii stadionului. Cu sprijinul federației au fost înlocuită tabela de marcaj, datorită căreia vor fi afișate materialele grafice în timpul meciurilor. De asemenea, FMF a oferit echipamentul tehnic specializat de ultima generație, care a ajutat la efectuarea unui complex de lucrări de revigorare a gazonului arenei din localitate, necesare pentru menținerea unei suprafețe de joc practicabile pe tot parcursul anului competițional.

 

De menționat că Supercupa Moldovei, ediția 2021, va fi al doilea meci oficial disputat pe stadionul municipal din Bălți. Anterior pe această arenă a fost disputată finala Cupei Moldovei la fotbal feminin, ediția 2013/14, dintre echipele CS Noroc și FC Narta (scor 2-1).

 

De asemenea, arena din capitala nordului va fi a cincea pe care se va desfășura o finală a unei competiții naționale masculine, după stadionul republican, stadionul Zimbru, stadionul Sheriff și CSR Orhei. 

 

Stadionul orășenesc din Bălți a fost dat în exploatare anul 1955 și în prezent are o capacitate de circa 5000 de locuri.