• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Preliminariile Campionatului Mondial 2021

14 iun 2021 de Reporter FMF

Naționala Moldovei la fotbal pe plajă va participa la preliminariile Campionatului Mondial de fotbal pe plajă, zona europeană, care vor avea loc în orașul Nazaré, Portugalia, în perioada 17-19 iunie 2021.

 

În prima etapă preliminară vor participa 10 selecționate, repartizate în trei grupe:

Grupa A: Cehia, Norvegia, Moldova
Grupa B: Anglia, România, Estonia, Suedia
Grupa C: Kazahstan, Lituania, Danemarca

 

Programul meciurilor selecționatei Moldovei:
17 iunie: Cehia – Moldova (ora 16:00)
18 iunie: Norvegia – Moldova (ora 16:00)

 

După etapa preliminară, primele cinci echipe, care s-au clasat pe locul I și II, vor completa grupele din etapa finală a calificărilor europene pentru Campionatul Mondial:

Grupa A: Portugalia, Turcia, Ucraina, echipa 2 din runda preliminară
Grupa B: Italia, Germania, echipa 1 din runda preliminară, echipa 3 din runda preliminară
Grupa C: Spania, Belarus, Polonia, echipa 4 din runda preliminară
Grupa D: Elveția, Franța, Azerbaidjan, echipa 5 din runda preliminară

 

Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în etapa play-off, care va începe cu sferturile de finală, pe data de 25 iunie. Câștigătoarele sferturilor de finală se vor califica la Campionatul Mondial de fotbal pe plajă, alături de țara gazdă, Rusia.

 

Pentru meciurile din Portugalia, Ruslan Pernai, selecționerul Naționalei Moldovei de fotbal pe plajă, a convocat 11 jucători: Nicolae Garanovschi, Ruslan Istrati, Alexandru Eremia, Alexandr Arefiev, Grigore Cojocari, Constantin Gurjui, Nicolae Ignat, Andrei Florea, Andrei Negara (toți, BSC Nistru), Igor Praporșic (CS Olimpia-Stels), Stanislav Pușcă (CS Grătiești).

 

Cea de-a 11-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal pe plajă se va desfășura în perioada 19-29 august 2021 la Moscova, Rusia. La turneul final vor participa 16 echipe, din 6 confederații. Turneul precedent a fost câștigat de naționala Portugaliei.

Text de Vlad DUMITRAȘCU