• Fii alături de Echipa Țării

Victor Greapcă, la 60 de ani!

09 iun 2021 de Maria Teeşanu

Fostul antrenor al selecționatelor feminine U17 și U19 a Moldovei, Victor Greapcă serbează astăzi a 60-a aniversare!

 

Cu ocazia jubileului, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului sincere urări de sănătate şi fericire, viață lungă alături de cei dragi, realizări frumoase și numai lucruri deosebite pentru dezvoltarea fotbalului din țara noastră!

 

La mulți ani!

 

Victor Greapcă s-a născut pe 9 iunie 1961 în orașul Chișinău. A dedicat 45 de ani fotbalului, dintre care 23 profesiei de antrenor.

 

Primii pași în fotbal îi face la Școala Republicană din Chișinău în 1976. După un an, Victor Greapcă își continuă cariera sa la formația Cernomoreț Odesa, iar în 1981 este legitimat la echipa Stroiteli, în Rusia. Din 1982 evoluează în Moldova pentru așa echipe ca Scînteia Sireți și Colhoznicul. În palmares are titlul de Campion al Moldovei alături de echipa Scînteia și medalia de bronz la Cupa ”Zolotoi Kolos”.

 

Din cauza unei accidentări agață ghetele în cui în 1998. În scurt timp, însă, o începe pe cea de antrenor la cluburile: Dacia-2 Goliador, Agro-Goleador Chișinău, Școala Sportivă nr.11, Școala Sportivă nr. 2 și Real Succes.

 

Fotbalul feminin a consituit un capitol aparte în viața antrenorului. În 2008 la rugămintea lui Eugeniu Pusicov, Victor Greapca devine antrenorul echipei Narta. În primul an de activitate, elevele sale își adjudecă titlul de campioană a Moldovei la fotbal feminin. Din 2009 este numit antrenor principal al selecționatelor de junioare WU-17 și WU-19. El a pus un mare accent pe dezvoltarea fotbalului feminin și a educat multe jucătoare, care evoluează acum în echipa Națională. 

 

În 2015 revine la Școala Sportivă nr.11 și la Real-Succes (feminin). Doi ani mai târziu, jucătoarele de la Real Succes au reușit să câștige Cupa Moldovei, iar în 2020 medaliile de bronz în campionatulul Moldovei, precum și aurul campionatul Moldovei de futsal feminin.